Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1975: Θα ιδρυθή Εθνικό Πάρκο στην Κίσαμο

Για την προοπτική ίδρυσης εθνικού πάρκου στην περιοχή της Κισσάμου, στο οποίο θα φυτεύονταν όλα τα είδη δέντρων που ευδοκιμούσαν στην Ευρώπη, διαβάζουμε στο φύλλο της 12ης Νοεμβρίου 1975.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Όπως πληροφορούμαστε το υπουργείο Γεωργίας της Γερμανίας έχει υποσχεθή στο εδώ Ινστιτούτο Γκαίτε να δωρίση για τον Νομό Χανίων από όλα τα δέντρα που ευδοκιμούν στον ευρωπαϊκό χώρο, ώστε να δημιουργηθή ένα πάρκο για τα Σχολεία γενικώς τους κατοίκους και για συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη του τόποθ.
Ανάλογα με τις δυνατότητες που θα υπάρξουν για τη φύτευση και παραλαβή θα αποσταλούν από 2000-5000 δενδρίλια φυτευμένα σε νάϋλον γλάστρες.
Ο χώρος φυτεύσεως θα είναι συνέχεια μιάς αναδασώσεως που ήδη έχει κάνει και συνεχίζει το Δασαρχείο στην επαρχία Κισάμου. Αλλά για να αρχίση το έργο αυτό πρέπει να προετοιμασθή κατάλληλα ο χώρος, άνοιγμα λάκκων, περίφραξη κλπ.
Για την αντιμετώπιση των δαπανών αυτών το Ινστιτούτο διοργανώνει μουσική εκδήλωση μ’ ένα βαυαρικό μουσικό συγκρότημα πνευστών και τοπικά τραγούδια της Βαυαρίας. Η εκδήλωση θα γίνη την Κυριακή 16 Νοεμ. Και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του κινηματογράφου ΑΣΤΕΡΙ της πόλεως μας. Τα εισιτήρια είναι 60 δρχ. Και 30 δρχ. Μαθητικά»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα