Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1975: Το Στρατόπεδο Ζοµπανάκη θα παραχωρηθή τελικά στο ∆ήµο Χανίων

1975 και όπως διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας στις 17 Μαΐου 1975 το στρατόπεδο Τζοµπανάκη (Ιταλικοί Στρατώνες) θα παραχωρούνταν στον ∆ήµο Χανίων.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «την 8,45 πρωϊνήν χθες αφίχθη αεροπορικώς είς Χανιά ο υπουργός Εθνικής Αµύνης κ. Ευάγγελος Αβέρωφ – Τοσίτσας.
Τον κ. υπουργό υπεδέχθησαν είς το αεροδρόµιον ο Νοµάρχης Χανίων κ. Αλέξανδρος Τσάκωνας, ο ∆∆ΜΝ υποναύαρχος Μανουσάκης, ο ∆ιοικητής της 5ης Μεραρχίας υποστράτηγος Σολωµός, ο ∆ιοικητής Π.Β.Κ. υποστράτηγος Πολίτης και ο ∆ιοικητής της 115 Π.Μ. Σµήναρχος Πανταζάτος».
Όσον αφορά την παρουσία του υπουργού στα Χανιά, όπως διαβάζουµε «ευθύς µετά την άφιξίν του ο κ υπουργός συνοδευόµενος υπό του κ. Νοµάρχου και του ∆/του της 5ης Μεραρχίας µετέβη εις το στρατόπεδον Ζοµπανάκη, οπού συνηντήθη µετά του ∆ηµάρχου Χανίων κ. Γεωργ. Σφυρή και του αιρετού ∆ηµάρχου κ. Αντων. Μαρή και εξήτασεν επιτοπίως την περιοχήν, ήτις καταλαµβάνεται υπό του στρατοπέδου. Ο κ. Υπουργός εδήλωσε προς τους κ.κ. ∆ηµάρχους ότι ο χώρος του στρατοπέδου θα παραχωρηθή οπωσδήποτε είς τον ∆ήµον Χανίων.
Εν συνέχεια ο κ. Υπουργός µετέβη είς στρατόπεδον Αγιάς και εκείθεν είς το Πεδίον Βολής Κρήτης όπου παρηκολούθησε µετά του κ. Νοµάρχου εκτοξεύσεις βληµάτων.
Ο κ. Υπουργός ανεχώρησε την 12ην µεσηµβρινήν, επιστρέφων αεροπορικώς είς Αθήνας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα