Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

1975: Βετεράνοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα Χανιά

14 Μαΐου 1975, λίγες μέρες πριν από τον επίσημο εορτασμό της 34ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας εκείνης της ημέρας στα Χανιά είχαν βρεθεί, για μία μόνο ημέρα Βετεράνοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «χθες το πρωί έφθασε στην πόλη μας, αντιπροσωπεία βετεράνων και αντιστασιακών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποτελούμενη από το ναύαρχο της σοβ. Ενωσης Νικολάι Χαρλάμοφ, το στρατηγό ανάπηρο πολέμου και ήρωα της Γιουγκοσλαβίας Πέτερα Μπράγιεβιτς και τους Αλέξανδρο Τοπόρικοφ,, Αλέξανδρο Μουσάροφ (Σοβιετικοί), Κώστα Ντόγκου Γιουγκοσλαβίας και Σπύρο Κωστάκη αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ενώσεως Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ εκ μέρως της Ενώσεως Εθνικής Αντίστασης και Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής.
Στο αεροδρόμιο υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης και Χανιώτες παλαιοί πολεμιστές καθώς και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ που τους προσέφερε ανθοδέσμες.
Στις 9 η ώρα μετέβησαν και κατέθεσαν στέφανο στο μνημείο Σοβιετικών Στρατιωτών, στο μνημείο των εκτελεσθέντων στην Αγιά και σε συνέχεια στην Κάνδανο.
Επέστρεψαν με το βραδυνό αεροπλάνο στην Αθήνα»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα