Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1976: 500 εκδρομείς από την Καλαμάτα στα Χανιά

Πίσω στο 1976 και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας της 27ης Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς, τα Χανιά θα υποδέχονταν εκατοντάδες Καλαματιανούς!

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «έρχονται αύριο στα Χανιά 500 εκδρομείς από την Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του εκεί Εμπορικού Συλλόγου.

Την 9η π.μ. θα αποβιβασθούν στην Σούδα απ’ όπου θα κατευθυνθούν στους τάφους των Βενιζέλων, στο Ακρωτήρι, για προσκύνημα και τρισάγιο. Στη συνέχεια θα φθάσουν στα Χανιά και θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, μετά το τέλος της οποίας, στον πρό της νότιας πλευράς της Δημοτικής Αγοράς χώρο, χορωδιακό συγκρότημα τους θα τραγουδήσει διάφορα τραγούδια και το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας θα χορέψη Κρητικούς, Καλαματιανούς και άλλους χορούς.

Ακολούθως, στο Δημοτικό Μέγαρο Χανίων θα εκθέσουν δείγματα προϊόντων της περιοχής Καλαμάτας, τα οποία εν συνεχεία θα μοιράσουν στο κοινό.

Τέλος στις 2.30 μ.μ. ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μαρής θα δώση στην Στρατιωτικήν Λέσχη Χανίων δεξίωση προς τιμήν των εκδρομέων.

Τα παραπάνω μάς ανακοίνωσαν χθές ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Γ. Παπαδάκης και ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Γ. Βλαχάκης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα