Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

1976: Αµερικανικό πλοίο στη Σούδα για επισκευές

Στη Σούδα, όπως διαβάζουµε σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της 1ης Σεπτεµβρίου 1976, είχε καταπλεύσει για επισκευές ένα αµερικανικό πολεµικό πλοίο µετά από σύγκρουσή του µε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο.
Όπως διαβάζουµε στο ρεπορτάζ «Εφθασε χθές στο λιµάνι της Σούδας, στην αµερικανική βάση του Μαραθίου το αµερικανικό πολεµικό πλοίο που συγκρούσθηκε λίγο έξω από την Κέρκυρα µε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο».
Στην συνέχεια του ρεπορτάζ της εποχής διαβάζουµε ότι «Ως γνωστόν, το αµερικανικό πλοίο, το οποίο κατά ανακοίνωση των Αµερικανών είναι η φρεγάτα «Βόγα», συγκρούσθηκε τα ξηµερώµατα του Σαββάτου στ’ ανοικτά της Κέρκυρας µε το ρωσικό υποβρύχιο «Ηχώ – 2». Από τη σύγκρουση έπαθαν µικρές βλάβες και τα δύο πλοία.
Πάντως, το αµερικανικό πλέοντας και συνοδευόµενο από ένα αντιτορπιλικό και ένα βοηθητικό πλοίο, έφθασε χθες το µεσηµέρι περίπου έξω από το λιµάνι της Σούδας. Εξω από το λιµάνι παρέµειναν και τα τρία αµερικάνικα πλοία µέχρις ότου άρχισε να βραδιάζη και τότε πλέον εισήλθαν σαυτό και κατευθύνθηκαν στην Αµερικάνικη βάση.
Είναι άγνωστον πόσο το «Βόγα» θα παραµείνη στη Σούδα και αν επισκευασθή εκεί. Πάντως κατά πληροφορίες οι ζηµικές που έχει είναι µικρές και δεν θα χρειασθή ούτε κάν να δεξαµενισθή πρός επισκευή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα