Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1976: Γιορτάστηκε η 63η επέτειος της Ενώσεως της Κρήτης µε την Ελλάδα

110 χρόνια συµπληρώνονται σήµερα από την Ένωση της Κρήτης µε την Ελλάδα και µέσα από την στήλη µας αναδηµοσιεύουµε δύο φωτογραφίες από τους εορτασµούς για την 63η επέτειο που είχαν δηµοσιευθεί στο φύλλο της εφηµερίδας της 2ας ∆εκεµβρίου 1976.
∆ιαβάζουµε στο ρεπορτάζ «Γιορτάστηκε χθες στα Χανιά η 63η επέτειος της ενώσεως µε της Κρήτης µε την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο άρχισαν προχθές όταν µαθητές και σπουδαστές της πόλεως κατέθεσαν στέφανα στον Αγνωστο Στρατιώτη.
Οι χθεσινές εκδηλώσεις άρχισαν στις 11 το πρωί µε δοξολογία που έγινε στον ναό των Εισοδίων χοροστατούντος του σεβ . Μητροπολίτου Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Ειρηναίου.
Στην δοξολογία παρέστησαν ο Νοµάρχης Χανίων κ. Τσάκωνας, οι βουλευτές κ.κ. Νικ. Βενιζέλος και Στ. Παπαδόπετρος, ο δήµαρχος Χανίων κ. Μαρής, ο πρόεδρος του ∆ηµ. Συµβουλίου κ. Περ. Καλαϊτζάκης, δηµοτικοί σύµβουλοι, ο διοικητής της 5ης Μεραρχίας κ. Μπούρλος, εκπρόσωπος της 115 Π.Μ. και του Ναυστάθµου και πλήθος κόσµου. Στη συνέχεια σχηµατίσθηκε ποµπή που κατευθύνθηκε στο Φιρκά. Εκεί ο δήµαρχος Χανίων ύψωσε την ελληνική σηµαία, όπως πριν από 63 χρόνια όταν η Κρήτη ενώθηκε µε την Ελλάδα. Τον πανηγυρικό της ηµέρας εκφώνησε ο δηµοτικός σύµβουλος κ. Β. Βολάνης.
Τέλος, οι εκδηλώσεις έκλεισαν µε µικρή δεξίωση που δόθηκε στον ∆ήµο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα