Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1976: Κομμάτια του «Σκάϋλαμπ» έπεσαν στον Σκουτελώνα;

“Κομμάτια του ”Σκάϋλαμπ” έπεσαν στο Σκουτελώνα;”, έχει τίτλο το ρεπορτάζ εποχής που σας παρουσιάζουμε σήμερα και βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της 28ης Νοεμβρίου 1976.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου «Κομμάτια του “Σκάϋλαμπ” έπεσαν και στο Νομό Χανίων; Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο κ. Σ.Α., 35 χρόνων… που έστειλε “κομμάτια” του διαστημικού σταθμού στην Αθήνα για την εξέταση περιμένοντας θετική απάντηση και… δολλάρια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αφηγείται ο ίδιος, στις 6 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (ο “Σκάϋλαμπ” είχε διαλυθεί την Τετάρτη) ο γιος τους Γ., 7 χρόνων, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού τους, στο χωριό Σκουτελώνας είδε στον ουρανό ένα κόκκινο σημάδι να κινείται.

Το είπε στον πατέρα του αλλ’ αυτός δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Λίγο αργότερα όμως αφηγείται ο κ. Α. άκουσε ο ίδιος έναν περίεργο ήχο και ένα χτύπο, σαν κάτι να έπεφτε από ψηλά στο χώμα. Πήγε στην αυλή του και βρήκε ένα κομμάτι κατεργασμένο μέταλλο σε μέγεθος τετράγωνης σφραγίδας αρκετά ελαφρύ το οποίο έκαιγε.

Το έδειξε και στους συγχωριανούς του κι όλοι άρχισαν να μιλούν για το “Σκάϋλαμπ”. Ο κ. Α. ψάχνοντας βρήκε και άλλα μικρότερα κομμάτια τα οποία στη συνέχεια έδειξε την επομένη στους συναδέλφους του. Απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολυμπαρίου, απευθύνθηκε και στις εφημερίδες…

Τελικά τα κομμάτια το βράδι της Παρασκευής στάλθηκαν για εξέταση στην Αθήνα απ’ όπου αναμένεται μια συγκεκριμένη απάντηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Α είπε πώς ποτέ δεν έτυχε να πέσει στο χωριό του κομμάτι από βλήμα από τις βολές που γίνονται στο Μάλεμε. Ετσι πιστεύει πως το ουρανοκατέβατο κομμάτι ανήκει στο “Σκάϋλαμπ”».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα