Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1976: Ἡ ἀναστήλωση τῶν ἑνετικῶν τειχῶν Χανίων

» Απάντηση του υπουργού Προεδρίας στον κ. Πολυχρονίδη

Για την ανάγκη ενεργειών για την προστασία των ενετικών τειχών στα Χανιά, διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας της 27ης Ιανουαρίου 1976.
Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «ο Βουλευτής κ. Π. Πολυχρονίδης δι’ ερωτήσεώς του εις την Βουλήν πρός τον κ. Υπουργόν Προεδρίας Κυβερνήσεως, είχεν διαµαρτυρηθή διά την ὑπέρµετρον καθυστέρησιν της εκπονήσεως της µελέτης προστασίας καὶ ἀναδείξεως της παλαιάς πόλεως των Χανίων, καθώς και της µελέτης διά την αναστήλωσιν τῶν ἐνετικών τειχών της πόλεως των Χανίων, ενώ είς άλλας πόλεις έχουν πραγµατοποιηθή τα έργα αύτα.
Επὶ τῶν ἀνωτέρω διά της Βουλής, εδόθη ή κάτωθι απάντησις εἰς τόν κ. Πολυχρονίδην

«Εἰς ἀπάντησιν της ύπ’ όρ Π.Ε. 1095118-11-75 ερωτήσεως
Η εκπόνησις της έγγεγραµµένης εἰς το Π.∆.Ε του ΕΟΤ µελέτης Προστασίας Μεσαιωνικής πόλεως Χανίων καθυστέρησε διά τυπικούς λόγους (διαδικα στα ΚΑΜΠ∆Ε, έγκοισις αύξησεως προϋπολογισµού είς Π∆Ε άναθέωρησις µητρώου µελετη των κλπ)
Εξ άλλου αναλόγως των ύφσταµένων δυνατοτήτων ο ΕΟΤ ενισχύει την εκτέλεσιν αναστηλωτικών εργασιών είς κτίσµατα της παλαιάς πόλεως Χανίων και ήδη διέθεσε πίστωσιν συνολικού ύφους δρχ. 2.000.000 περίπου δια την πραγµατοποίησιν εργασιών ήτοι:
Εις την εξωτερικήν πλευρά του φρουρίου Φιρκά (1.000.000), εις εσωτερικά κτίσµατα του φρουρίου δρχ 550.000 την Ενετικήν Πυριτιδαποθήκην δρχ 130.000) και είς τον Ναόν Σαν Σαλβατόρ δρχ 50.000 και αποκατάστασιν διατηρούµενων τµηµάτων οικίας οδού Αγ. Μάρκου (δρχ 100.000)
Όσον αφορά εις την συνταξιν µελέτης δια την αναστήλωσιν τών Ενετικών τειχών της πολέως θέλει εξετασθή εν τώ πλαισίω ἀναθεωρήσεις του προγράµµατος

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. ΡΑΛΛΗΣ».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα