Εσείς έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο κόστιζε η αγορά χοιρινού κρέατος 48 χρόνια πριν;
Όπως διαβάζουµε στο ρεπορτάζ της 18ης Αυγούστου του 1976 «Με απόφαση της Νοµαρχίας Χανίων καθορίσθηκαν ως ακολούθως οι τιµές χονδρικής και λιανικής πωλήσεως του χοιρινού κρέατος:
1. Χονδρικώς
Α) Τύπος Μαδητός δρχ. 51,50
Β) Τύπος Γδαρτός δρχ. 57,50
Γ) Τύπος Καρρέ δρχ. 74
2. Λιανικώς
Α) Ωµοπλάτη – Τράχηλος δρχ. 78,70
Β) Μηρός δρχ. 91,40
Γ) Μπριζόλες (Κόντρα και ένδεκα θωρακικαί) δρχ 105
∆) Χοιρίδιον βάρους µετά τού δέρµατος αποτριχωµένου, τής κεφαλής και των βροσίµων εντοσθίων (τύπος µαδητού) µέχρι 19,200 χιλ/µων κατ’ ανώτατον όριον χονδρικώς δρχ. 80 και λιανικώς δρχ. 98,80
Είς τας ανωτέρω τιµάς λιανικής πωλήσεως του χοιρείου κρέατος περιλαµβάνονται άπαντα τα έξοδα των λιανοπωλητών κρεοπωλών, ως και το εκ 2,4 % χαρτόσηµον τιµολογίου αγοράς».