Εσείς έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο κόστιζε η αγορά χοιρινού κρέατος 45 χρόνια πριν;
Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της 18ης Αυγούστου του 1976 «Με απόφαση της Νομαρχίας Χανίων καθορίσθηκαν ως ακολούθως οι τιμές χονδρικής και λιανικής πωλήσεως του χοιρινού κρέατος:
1. Χονδρικώς
Α) Τύπος Μαδητός δρχ. 51,50
Β) Τύπος Γδαρτός δρχ. 57,50
Γ) Τύπος Καρρέ δρχ. 74
2. Λιανικώς
Α) Ωμοπλάτη – Τράχηλος δρχ. 78,70
Β) Μηρός δρχ. 91,40
Γ) Μπριζόλες (Κόντρα και ένδεκα θωρακικαί) δρχ 105
Δ) Χοιρίδιον βάρους μετά τού δέρματος αποτριχωμένου, τής κεφαλής και των βροσίμων εντοσθίων (τύπος μαδητού) μέχρι 19,200 χιλ)μων κατ’ ανώτατον όριον χονδρικώς δρχ. 80 και λιανικώς δρχ. 98,80
Είς τας ανωτέρω τιμάς λιανικής πωλήσεως του χοιρείου κρέατος περιλαμβάνονται άπαντα τα έξοδα των λιανοπωλητών κρεοπωλών, ως και το εκ 2,4 ο)ο χαρτόσημον τιμολογίου αγοράς»