Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1976: Σήμερα αρχίζουν τ’ αγωνίσματα στίβου στην Ολυμπιάδα

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων κινείται η υφήλιος και εμείς σήμερα μέσα από την στήλη μας επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ένα άρθρο -ανταπόκριση για τους Ελληνες αθλητές που είχαν λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «-Ο πρωταθλητής της άρσεως βαρών στην κατηγορία των ελαφρών Στεφανουδάκης, αφού στην κίνηση του Αρασέ ανύψωσε 120 κιλά στην κίνηση του Ζετέ δεν μπόρεσε να σηκώση τα 140 κιλά, που ήταν το ελάχιστο όριο και απεκλείσθηκε της 21ης Ολυμπιάδος.

– Ο πρωταθλητής του δρόμου 400 μέτρων μετ’ εμποδίων Τζωρτζής, στην προκριματική φάση της 21ης Ολυμπιάδος κληρώθηκε να τρέξη στην 1η σειρά με αντιπάλους των Γάλλο Ναλέ, τον Αυστραλό Χάϊνλύ, τον Πορτογάλο Καρβάλιο και τον Κουβανό Νταμάσο.

Εξ άλλου ο Παρρής κληρώθηκε να αγωνισθή στην 4η σειρά με αντιπάλους τον Αμερικανό Μοζές, τον Βρετανό Πάσκουε, τον Κολομβιανό Ντιλίγκας, τον Πορτορικανό Φέρρερ και τον Αλ Αμπάσι της Σαουδικής Αραβίας. Ο αγώνας θα γίνη σήμερα και από κάθε σειρά στην προημιτελική φάση του αγώνος προκρίνονται οι 4 πρώτοι.

– Ο πρωταθλητής της Ελληνορωμαϊκής πάλης στην κατηγορία των 74 κιλών Γαλακτόπουλος σε αγώνα του Β’ γύρου της 21ης Ολυμπιάδας έχασε με πτώση από τον Ανατολικογερμανό πρωταθλητή Κλάους Κοκφέρλ, αλλά συνεχίζει τους αγώνες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα