Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1976: Θ’ ανεγερθή νέο δηµαρχιακό µέγαρο;

Η πρόταση – έκθεση του Τεχνικού Επιµελητήριου προς τον ∆ήµο Χανίων για ανέγερση δηµαρχιακού µεγάρου φιλοξενείται στο φύλλο των “Χανιώτικων νέων” στις 6 Μαρτίου 1976.

Όπως διαβάζουµε στο σχετικό ρεπορτάζ: «Πρόταση υποβλήθηκε στο ∆ήµο Χανίων για τη σωστή οικοδόµηση και αξιοποίηση του οικοδοµικού τετραγώνου, όπου σήµερα στεγάζονται οι υπηρεσίες του. Η πρόταση έγινε από το Τµήµα του Τεχνικού Επιµελητηρίου ∆υτ. Κρήτης, ύστερα από κοινή σύσκεψη µελών του µετά του ∆ηµάρχου, εκπροσώπων των Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοµού και επιστηµονικών Σωµατείων».
Όπως διαβάζουµε στη συνέχεια του ρεπορτάζ: «Το Τεχνικό Επιµελητήριο ∆υτ. Κρήτης, ύστερα από εκείνη τη σύσκεψη εντελώς δωρεάν, ανέλαβε να µελετήση το όλο πρόβληµα από τεχνικοοικονοµικής πλευράς και να κάνη συγκεκριµένες προτάσεις στον ∆ήµο.
Πράγµατι όπως πληροφορούµαστε» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου «στο ∆ήµο παραδόθηκε σχετική έκθεση και σχέδιο του κτιρίου που προτείνεται ν’ ανεγερθή στη θέση του παλαιού:
Σύµφωνα µε την έκθεση το κτίριο θ’ αποτελείται από τους παρακάτω χώρους:

«α- Από δύο υπόγειους σταθµούς αυτοκινήτων (πάρκινγκ) συνολικής επιφάνειας 2χ2.140 ίσον 4.280 τ.µ. και µε δυναµένη εξυπηρέτηση 120 αυτοκινήτων.
β- Από το ισόγειο, που θα έχη καταστήµατα, µε διάταξη περίπου όµοια µε την σηµερινή. Η συνολική κάλυψη του ισογείου είναι 2.140 τµ περίπου.
γ- Από τον πρώτο µετά το ισόγειο όροφο που προβλέπεται να γίνη ∆ηµαρχείο µε όλες τις Υπηρεσίες του. Η κάλυψη του πρώτου ορόφου είναι ίδια µε την κάλυψη του ισογείου (2.140 τµ)
δ- Από τον εσωτερικό πύργο της οικοδοµής διαστάσεων περίπου 24χ36 ίσον 864 τµ. Ο πύργος έχει θέση στον σηµερινό υφιστάµενο ακάλυπτο χώρο και κατά το στάδιο της κατασκευής του κτιρίου προβλέπεται εκτός µόνο ενός τµήµατος απ’ όπου θα γίνεται η προσπέλαση στο εσωτερικό εργοτάξιο πλάτους 8 µέτρων. Ο εσωτερικός πύργος αποτελείται από γραφεία.
Προτείνεται η κατασκευή των από πλευράς εσωτερικών διαχωρισµάτων, να είναι τελείως ελεύθερη για να υπάρχη η δυνατότητα διαµόρφωσης των γραφείων -µε κινητά χωρίσµατα- ανάλογα µε την εκτιµόµενη ζήτηση στο τελικό στάδιο κατασκευής των».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα