Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1976: Θ’ ανεγερθή νέο δημαρχιακό μέγαρο;

Μία πρόταση – έκθεση του Τεχνικού Επιμελητήριου προς τον Δήμο Χανίων για ανέγερση δημαρχιακού μεγάρου φιλοξενείται στο φύλλο των “Χανιώτικων νέων” στις 6 Μαρτίου 1976.
Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ «Πρόταση υποβλήθηκε στον Δήμο Χανίων για τη σωστή οικοδόμηση και αξιοποίηση του οικοδομικού τετραγώνου, όπου σήμερα στεγάζονται οι υπηρεσίες του. Η πρόταση έγινε από το Τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτ. Κρήτης, ύστερα από κοινή σύσκεψη μελών του μετά του Δημάρχου, εκπροσώπων των Τεχνικών Υπηρεσιών του Νομού και επιστημονικών Σωματείων».

Όπως διαβάζουμε στη συνέχεια του ρεπορτάζ «Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτ. Κρήτης, ύστερα από εκείνη τη σύσκεψη εντελώς δωρεάν, ανέλαβε να μελετήση το όλο πρόβλημα από τεχνικοοικονομικής πλευράς και να κάνη συγκεκριμένες προτάσεις στον Δήμο. Πράγματι όπως πληροφορούμαστε» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου «στο Δήμο παραδόθηκε σχετική έκθεση και σχέδιο του κτιρίου που προτείνεται ν’ ανεγερθή στη θέση του παλαιού:

Σύμφωνα με την έκθεση το κτίριο θ’ αποτελείται από τους παρακάτω χώρους:

«α- Από δύο υπόγειους σταθμούς αυτοκινήτων (πάρκινγκ) συνολικής επιφάνειας 2χ2.140 ίσον 4.280 τ.μ. και με δυναμένη εξυπηρέτηση 120 αυτοκινήτων.
β- Από το ισόγειο, που θα έχη καταστήματα, με διάταξη περίπου όμοια με την σημερινή. Η συνολική κάλυψη του ισογείου είναι 2.140 τμ περίπου.
γ- Από τον πρώτο μετά το ισόγειο όροφο που προβλέπεται να γίνη Δημαρχείο με όλες τις Υπηρεσίες του. Η κάλυψη του πρώτου ορόφου είναι ίδια με την κάλυψη του ισογείου (2.140 τμ)
δ- Από τον εσωτερικό πύργο της οικοδομής διαστάσεων περίπου 24χ36 ίσον 864 τμ. Ο πύργος έχει θέση στον σημερινό υφιστάμενο ακάλυπτο χώρο και κατά το στάδιο της κατασκευής του κτιρίου προβλέπεται εκτός μόνο ένος τμήματος απ’ όπου θα γίνεται η προσπέλαση στο εσωτερικό εργοτάξιο πλάτους 8 μέτρων.

Ο εσωτερικός πύργος αποτελείται από γραφεία. Προτείνεται η κατασκευή των από πλευράς εσωτερικών διαχωρισμάτων, να είναι τελείως ελεύθερη για να υπάρχη η δυνατότητα διαμόρφωσης των γραφείων-με κινητά χωρίσματα- ανάλογα με την εκτιμόμενη ζήτηση στο τελικό στάδιο κατασκευής των»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα