Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

1976: Θα καθιερωθή “βιβλιάριο ποινών οδηγών

Εσείς γνωρίζετε πότε καθιερώθηκαν οι ποινές για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στους οδηγούς;

∆ιαβάζουµε στο φύλλο της 24ης Σεπτεµβρίου 1976 στο ρεπορτάζ της εποχής «Ο κ. Βογιατζής εδήλωσε ότι προωθείται η διαδικασία για την καθιέρωση ‘‘βιβλιαρίου ποινής οδηγού’’, στο οποίο θα καταγράφωνται όλες οι ποινές και διοικητικές κυρώσεις για παραβάσεις κάθε οδηγού. Πιστεύεται ότι το σύστηµα του βιβλιαρίου θα τεθή σε εφαρµογή µετά τρείς µήνες.

Στα µεταξύ, η επιτροπή συντάξεως του νέου Κώδικος οδικής κυκλοφορίας απεδέχθη τροποποιηµένη, την πρόταση του υπουργείου ∆ηµοσίας Τάξεως περί µη µετατρεψιµότητας της ποινής για υπερβάσεις του ορίου ταχύτητας.

Η επιτροπή εδέχθη τελικά, να µη µετατρέπονται οι ποινές που θα επιβάλλει το δικαστήριο σε οδηγούς που θα καταδικάζονται κατ’ υποτροπή (για δεύτερη φορά σε µιά πενταετία), για υπέρβαση του ορίου ταχύτητος των 120 χλµ την ώρα.

Η πρόταση του υπουργείου ∆ηµοσίας Τάξεως αρχικά ώριζε ότι δεν µατατρέπεται η ποινή για κάθε παραβίαση του ορίου ταχύτητος των 100 χλµ την ώρα.

Οι ποινές που κατά τον Κ.Ο.Κ. θα επιβάλλωνται για παραβιάσεις του ορίου ταχύτητος κυµαίνονται από 10 ηµέρες µέχρι ενός ετούς.

Οπως εδήλωσε σχετικά ο υπουργός Συγκοινωνιών κ. Γ. Βογιατζής το σχέδιο του νέου Κ.Ο.Κ. υπεγράφη από τον ίδιο και τους συναρµόδιους υπουργούς ∆ηµοσίων Εργων κ. Χρ. Στράτο και ∆ηµοσίας Τάξεως κ. Γ. Σταµάτη, αναµένεται δέ νά υπογραφή και από τον υπουργό ∆ικαιοσύνης κ. Κ. Στεφανάκη προκειµένου να κατατεθή στην Βουλή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα