Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1976: Βελτίωση και επέκταση της έρευνας για την καλλιέργεια και προστασία της ελιάς

6 Οκτωβρίου 1976 και όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας γίνονται προσπάθειες για βελτίωση και επέκταση της έρευνας για την καλλιέργεια και προστασία της ελιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής «Βελτιώνονται αισθητά και επεκτείνονται περισσότερο τα προγράμματα ερεύνης επί της ελαιοκαλλιέργειας στα επόμενα χρόνια, με αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την 3η σύνοδο της Επιτροπής Ελαιοκομικής παραγωγής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας, του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Ειδικώτερα απεφασίσθη να μελετηθούν οι ποικιλίες της ελιάς όσον αφορά στην παραγωγικότητα, την αντοχή σε ασθένειες, την ξηρασία και το ψύχος, την προσαρμογή τους στη μηχανική συλλογή ελαιοκάρπου κ.ά.

Επίσης θα μελετηθή ή διαμόρφωση των δένδρων για να διευκολυνθή ή μηχανική ελαιοσυλλογή, τα νέα μέσα και οι νέοι τρόποι αρδεύσεως και λιπάνσεως.

Απεφασίσθη επίσης να δημιουργηθή ειδικό δίκτυο ερεύνης σε διάφορες ελαιοπαραγωγικές χώρες για την από κοινού μελέτη αποτελεσματικών τρόπων, και μεθόδων καταπολεμήσεως των εχθρών και ασθενειών της ελιάς»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα