Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1976: Βουδίστρια βαπτίστηκε Χριστιανή στο Καστέλλι Κισσάμου

Για μία… ξεχωριστή βάπτιση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1976 στο Καστέλι Κισσάμου, διαβάζουμε στο φύλλο της 22ας/10 εκείνου του έτους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής «Την περασμένη Τετάρτη 20η Οκτωβρίου και ώραν 6ην μ.μ. εγένετο είς τον Μητροπολιτικόν Ναόν Καστελλίου ή βάπτισις της Κουσούμα Μ, από το Κολόμπο της Κεϋλάνης».

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ πληροφορούμαστε ότι «Το μυστήριον ετέλεσεν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Κύριλλος περιστοιχούμενος υπό ιερέων και του διακόνου αυτού.

Η νέα ορθόδοξος χριστιανή έλαβε το όνομα Μαρία. Ανάδοχος παρέστη ο κ. Κων/νος Στ. Π. εκ Καστελλίου.

Μεγάλη ή συγκίνησις και της νεοφωτίστου και των παραστάντων είς το Μυστήριον. Η Μαρία είναι μνηστή του επίσης εκ Κεϋλάνης Εμμανουήλ Χ. Ο οποίος την 25ην Ιουλίου 1975 ησπάσθη τον χριστιανισμόν και εβαπτίσθη είς το Καστέλλι, προεξάρχοντος πάλι του Σεβασμιωτάτου κ. Κυρίλλου. Ο μνηστήρ της νεοφωτίστου Μαρίας από ετών διαμένει είς το Καστέλλι όπου και εργάζεται, απολαμβάνει δε υπό των κατοίκων μεγάλης εκτιμήσεως.

Το γεγονός της βαπτίσεως της Κουσούμα είς Μαρία ευρήκε μεγάλην απήχησιν είς την περιοχή της Κισάμου.

Και αυτή και ο μνηστήρας της Μανώλης είναι κατενθουσιασμένοι με την είσοδον τους είς την χριστιανικήν και μάλιστα την Ορθόδοξον Εκκλησίαν μας.

Εις το μυστήριο του βαπτίσματος της Μαρίας παρέστησαν αρκετοί χριστιανοί παρ’ όλον που δεν είχε δοθή επίσημος χαρακτήρας, ως και ο νονός του Μνηστήρα της Μανώλη κ. Σ. Κ.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα