Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1977: Γυρίζουν τον κόσµο µε ποδήλατα – Έφτασαν και στα Χανιά

47 χρόνια πριν και όπως διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας της 27ης/3ου οι Κολοµβιανοί Μάρκο Αντόνιο Νάβας και Χόρχε Νάβας είχαν βρεθεί στα Χανιά κάνοντας τον γύρο του κόσµου µε… ποδήλατα!
Όπως διαβάζουµε στο ρεπορτάζ «Για τον γύρο του κόσµου µε ποδήλατα ξεκίνησαν στις 19 Αυγούστου 1969, ο Μάρκο Αντώνιο Νάβας 49 χρόνων και ο γιος του Χόρχε Νάβας 23 χρόνων από την Κολοµβία».

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ «σκοπός τους, για αυτό το πρωτότυπο και κουραστικό ταξίδι µε ποδήλατα, είναι να ζήσουν από κοντά τους ανθρώπους όλης της Γής και όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, να γράψουν ένα βιβλίο µε τις εµπειρίες τους. Είναι και οι δύο λάτρεις των σπόρ και έχουν ξεκινήσει από την Λατινική Αµερική, πέρασαν στην Ισπανία, την Πορτογαλία, Αγγλία, Σκανδιναυίκές χώρες, Γερµανία, Βέλγιο, Ολλανδία και στο Μαρόκο όπου έφτασαν µετά τέσσερα χρόνια». Εκεί όπως διαβάζουµε στο ρεπορτάζ «συναντήθηκαν µε την κόρη του Μάρκο και οι τρεις µαζί, πάντα µε ποδήλατα διέσχισαν τις χώρες: Αλγερία, Τυνησία, Ιταλία, Γιουγκοσλαβία, Αυστρία, Ουγγαρία και έφθασαν στη χώρα µας σε 3 χρόνια αφού είχαν κάνει µία διαδροµή 140.000 χλµ».
Όσον αφορά στο ταξίδι τους στην Ελλάδα διαβάζουµε ότι στην χώρα µας «πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα, Πελοπόνησσο και έφθασαν προχθές στα Χανιά για να πάνε στη συνέχεια και στις άλλες πόλεις της Κρήτης, διανύοντας 100 περίπου χιλιόµετρα την ηµέρα. Μετά την Κρήτη το ταξίδι θα συνεχισθή πάντα µε τα ποδήλατα στις χώρες της Μέσης Ανατολής».
Στην φωτογραφία οι τρεις ποδηλάτες έξω από τα γραφεία των Χανιώτικων νέων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα