Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1977: Η συζήτηση για τη μελέτη αναδείξεως της παλιάς πόλης

Ιανουάριος του 1977 και στα Χανιά κυριαρχεί η συζήτηση για την ανάδειξη της παλιάς πόλης. Μάλιστα όπως διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της 29ης/1 εκείνου του έτους, στο δημαρχείο Χανίων είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση παραγόντων προκειμένου να ενημερωθούν για την περίφημη πλέον μελέτη “Ρωμανού -Καλλιγά”.
Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «Έγινε χθες στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου συγκέντρωση παραγόντων του τόπου, μετά από σχετική πρόσκληση των μελετητών για τη προστασία και ανάδειξη της παλαιάς πόλεως των Χανίων.
Το πρόγραμμα της μελέτης εξηγήθηκε και δόθηκε στους παρευρισκόμενους που καλούνται να απαντήσουν για την αξιολόγηση των τεσσάρων βασικών της στόχων, που είναι:
1) Μεγιστοποίηση της προστασίας του Ιστορικού δομημένου περιβάλλοντος.
2) Μεγιστοποίηση της προστασίας της υφιστάμενης κοινωνικής δομής.
3) Αριστοποίηση των συνθηκών ζωής μέσα στην παλιά πόλη.
4) Ενεργοποίηση των πόρων αναπτύξεως.
Στο μεταξύ αύριο θα γίνη απογραφή στην παλιά πόλη που θα διευκολύνη το έργο των μελετητών, σχετικά δε τα γραφεία που ανέλαβαν την μελέτη εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: “Πληροφορούμε τους κατοίκους της παλιάς πόλης ότι η απογραφή του πληθυσμού που θα γίνη αύριο Κυριακή 30 Ιανουαρίου, θα χρησιμεύση αποκλειστικά και μόνο για τη μελέτη προστασίας του ιστορικού οικισμού και συγχρόνως τη βελτίωση των συνθηκών ζωής μέσα στη παλιά πόλη.
Η μελέτη γίνεται από την κοινοπραξία των ιδιωτικών γραφείων “Α.Σ. Καλλιγάς – Α.Γ. Ρωμανός” και “Τεχνική Κοινοπραξία Μελετών”».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα