Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1977: Κλειστά όλα τα καταστήματα στα Χανιά και Καστέλλι Κισάμου

17 Μαρτίου του 1977 και όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας «Κλειστά όλα τα καταστήματα στα Χανιά και Καστέλλι Κισάμου».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ «Κλειστά τα καταστήματα την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, στα Χανιά και το Καστέλλι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ωράριο, τα νέα αγορανομικά μέτρα και για άλλα προβλήματα των επαγγελματιών και βιοτεχνών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Χανίων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας «ομόφωνα απεφάσισε, ακολουθούσα σχετικήν απόφασιν της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος, το κλείσιμο των καταστημάτων την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαρτίου, είς ένδειξιν διαμαρτυρίας διά τα υπό συζήτησιν αγορανομικά μέτρα, διά να λυθεί σε ανθρώπινη βάση το σύνθετο πρόβλημα ΤΕΒΕ με την απόδοση του κοινωνικού πόρου και πέρα όλων αυτών ότι μόνο είς τα Χανιά οι Επαγγελματίες και Βιοτέχνες στερούνται ήδη ένα χρόνο τώρα ιατρικής περιθάλψεως και που πληρώνουν γι’ αυτή.

Μήνες διαμαρτύρονται αλλ’ ουδείς των αρμοδίων ενδιαφέρθηκε. Απεφάσισε ακόμη όπως την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα να γίνει γενική συγκέντρωση των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών στην μεγάλη αίθουσα του Επιμελητηρίου με θέμα την οργάνωση και μεθόδευση της εξαγγελθείσης απεργιακής διαμαρτυρίας διό την 21 Μαρτίου 1977. Εξουσιοδότησε δε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Στυλιανό Νικάκη όπως ενημερώση σχετικώς την ΓΣΕΒΕ».

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ

Για τους ίδιους λόγους θα κλείσουν τα μαγαζιά την ερχόμενη Δευτέρα και στο Καστέλλι Κισάμου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα