Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1977: Νέο σύστηµα για τον έλεγχο των λιανικών πωλήσεων

Για το τέλος στη χρήση δελτίων λιανικής πωλήσεως έρχονται να δώσουν οι ταµειακές µηχανές, όπως διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας στις 7 Απριλίου 1977.

Όπως διαβάζουµε στο ρεπορτάζ της εποχής «οι επιτηδευµατίες που πωλούν τα είδη των λιανικώς και τηρούν βιβλία Γ’ ή ∆’ κατηγορίας -µεγάλα καταστήµατα- θα χρησιµοποιούν από την 1η Ιανουαρίου 1978 για την έκδοση των αποδείξεων λιανικής πωλήσεως ταµιακές µηχανές».
Στην συνέχεια διαβάζουµε ότι «το µέτρο αποβλέπει στην προστασία του καταναλωτικού κοινού και τον περιορισµό των ευκαιριών για τυχόν διάθεση φοροδιαφυγής.
Επίσης απλουστεύει τη διαδικασία των λιανικών πωλήσεων και µειώνει το κόστος των, ενώ προσαρµόζει και τις λιανικές πωλήσεις στο σύστηµα του φόρου προστιθέµενης αξίας.
Επίσης διευκολύνει και τον αγορανοµικό έλεγχο. Για να διευκολυνθούν οι επιτηδευµατίαι, θα γίνη µείωση των δασµών στις ταµιακές µηχανές και θα δοθούν δάνεια για την αγορά τους. Υπολογίζεται ότι τα καταστήµατα που θα χρησιµοποιήσουν τις µηχανές αυτές, φθάνουν τις 30.000. Πολλά όµως από αυτά ήδη έχουν παρόµοιες µηχανές» ενώ επισηµαίνεται πώς «µε το νέο σύστηµα που θα αντικαταστήση το σηµερινό δελτίο λιανικής πωλήσεως θα παρακολουθήται ολόκληρη η κίνηση των καταστηµάτων.
Οι ταµιακές µηχανές θα εκτυπώνουν τις αποδείξεις λιανικής πωλήσεως και θα έχουν εσωτερική ταινία ως είδος ηµερολογίου όπου θα αναγράφωνονται όλα τα στοιχεία της πωλήσεως.
Τα ηλεκτρονικά κυκλώµατα των µηχανών θα σφραγίζονται από την Εφορία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα