Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

1977: Οδηγίες για τους χειριστές Κρίς κράφτ

Καλοκαίρι του 1977 και στο φύλλο της 14ης Ιουνίου, φιλοξενούνται οδηγίες προς τους χειριστές κρις – κραφτ αλλά και σε ποιες θαλάσσιες περιοχές των Χανίων απαγορεύεται η κυκλοφορία τους.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ «πρός πρόληψη των ατυχημάτων από το Λιμεναρχείο Χανίων γνωρίζονται τα κάτωθι σχετικά με την κυκλοφορία και κίνηση των κρίς -κράφτ.

1. Απαγορεύται η κυκλοφορία παντός ταχυκινήτου σκάφος (κρίς -κράφτ) κοντά στους λουόμενους.
2. Απαγορεύεται η κυκλοφορία κρίς – κράφτ άνευ άδειας της Λιμενικής Αρχής.
3. Απαγορεύεται η οδήγηση κρίς – κράφτ υπό ατόμων που δεν είναι εφοδιασμένα με ειδική άδεια ικανότητος χειριστού κρίς – κράφτ.
4. Οι χειριστές των κρίς – κράφτ υποχρεούνται να διαπλέουν τους χώρους λουόμενων αποκλειστικά και μόνον διά της χρήσεως των κουπιών.
5. Σε περίπτωση ατυχήματος ο υπαίτιος χειριστής του κρίς – κράφτ οφείλει να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή στους παθόντες και να ειδοποιήσει αμέσως την Λιμενική Αρχή.

Οι ιδιοκτήτες ταχυκίνητων σκαφών υποχρεούνται:

1. Να επιμελούνται της καλής συντηρήσεως των σκαφών.
2. Να μην επιτρέπουν την χρησιμοποίηση των σκαφών των σε πρόσωπα ηλικίας μικροτέρας των 18 ετών ώς καί σε άτομα που δεν έχουν άδεια χειριστού ταχυκίνητου σκάφους.

Τέλος κάθε ταχυκίνητο σκάφος χάριν της ασφάλειας των επιβαινόντων αυτού πρέπει να είναι εφοδιασμένο: Με δύο κουπιά, σωσσίβια σε αριθμό ανάλογα με τους επιβαίνοντες, ένα φορητό πυροσβεστήρα, μιά άγκυρα, τρία βεγγαλικά χειρός και σπίρτα και τα απαραίτητα εργαλεία για μικροεπισκευές.

Ιδιαίτερα στην περιοχή μας πρέπει να αποφεύγεται παντελώς η κίνηση ταχυκίνητων σκαφών είς μεν την Νέα Χώρα Νοτίως και έσωθεν των βραχονησίδων που βρίσκονται απέναντι από την ακτή. Στην δε περιοχή Αγίων Αποστολών Νοτίως και έσωθεν της νοητής γραμμής που ενώνει το Δυτικώτερο σημείο της Δυτικής άκρας των Αγ. Αποστόλων με το Ανατολικώτερο σημείο της νησίδος που που βρίσκεται μπροστά από το κέντρο Καλαμακίου, ώς και είς το εσωτερικό του Ανατολικού όρμου των Αγίων Αποστόλων.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα