Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1977: Ομάδα επιστημόνων επισκέφθηκε τον Σταθμό Γεωρ. Ερεύνης

16 Φεβρουαρίου του 1977 και όπως διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας εκείνης της ημέρας ειδική επιτροπή του ΟΗΕ, η οποία αποτελούνταν από ομάδα ξένων επιστημόνων, είχε επισκεφθεί τα Χανιά.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Εφθασαν χθές στα Χανιά οι κ.κ. Σκαραμούτσι, καθηγητήςη της δενδροκομίας στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, Ρώυτερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλλιφόρνιας, Καλίφα, Σύριος ειδικός σύμβουλος του ΦΑΟ σε θέματα ελαιοκομίας και Ντάβινσον, Αγγλος εντομολόγος.
Οι ανωτέρω αποτελούντες ειδική επιτροπή του ΟΗΕ περιοδεύουν στις ελαιοπαραγωγικές χώρες της Μεσογείου για να διαπιστώσουν σε ποιό σημείο βρίσκονται τα προγράμματα ερεύνης του ΦΑΟ επί της ελαιοκομίας, που εφαρμόζονται από τα διάφορα ινστιτούτα των μεσογειακών χωρών.
Η ομάδα αυτή των επιστημόνων επισκέφθηκε το πρωί το Σταθμό Γεωργικής Ερεύνης Χανίων και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα που εφαρμόζεται εκεί. Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθή την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Τυνησία και την Γιουγκοσλαβία. Μετά τα Χανιά θα επισκεφθούν χώρες της ανατολικής Μεσογείου.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα