Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1977: Πολλές καινοτομίες στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Για… καινοτομίες στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, διαβάζουμε σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 10ης Δεκεμβρίου 1977.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Το Υπουργείο Συγκοινωνιών μελετά τον χαρισμό όλων των δοικητικών ποινών που έχουν επιβληθεί βάσει του ισχύοντος Κώδικος Οδικής Κυκλοφορίας εν όψει της ενάρξεως του νέου ΚΟΚ στις 17 του μηνός.
Την δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Συγκοινωνιών κ. Α. Παπαδόγκονας σε χθεσινή συνέντευξη, κατά την οποία τα μέλη της επιτροπής συντάξεως του ΚΟΚ ανέλυσαν τις βασικές καινοτομίες του νέου Κώδικα.
Επίσης ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Συγκοινωνιών κ. Δ. Λιβανός ανεκοίνωσε ότι το υπουργείο αποφάσισε την καθιέρωση ζωνών ασφαλείας στα σχολικά λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου. Υπολογίζεται ότι το μέτρο θα εφαρμοσθεί πλήρως μέχρι τέλους Φεβρουαρίου.
Ο κ. Παπαδόγγονας αναφερόμενος στις διατάξεις του νέου ΚΟΚ ετόνισε ότι είναι μεν σύγχρονες και αντιμετωπίζουν τα διάφορα θέματα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά για την επιτυχία τους, ετόνισε, πρέπει όλοι οι Ελληνες οδηγοί να προσπαθήσουν να αλλάξουν νοοτροπία. Και έκανε έκκληση σε όλους τους οδηγούς να σκέπτονται όταν οδηγούν ότι έχουν βαρύτατες υποχρεώσεις.
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Τις διαφορές με τον παλαιό και τις καινοτομίες που εισάγει ο νέος Κώδικας ανέλυσαν οι εκ των μελών της επιτροπής κ.κ. Ο. Παπαδάκης διευθυντής του υπουργείου Δημ. Εργων, Δ. Καλυβιώτης, διευθυντής του υπουργείου Συγκοινωνιών, Ι. Κορμάς, αντισυνταγματάρχης Χωροφυλακής, Β. Δεσποτόπουλος και Κ. Κυριακός, εκ μέρους της ΕΛΠΑ.
Οι καινοτομίες αυτές έχουν γίνει στις πινακίδες σημάνσεως, τις διαχωριστικές γραμμές στο οδόστρωμα, στην προτεραιότητα, τον εφοδιασμό του αυτοκινήτου με διάφορα απαραίτητα αντικείμενα (πυροσβεστήρα, τρίγωνο κ.λπ.), στα σήματα των τροχονόμων, τις επιβαλλόμενες κυρώσεις σε παραβάσεις που αυξάνονται σε 42 στον βαθμό πλημμελήματος έναντι 3 του παλαιού ΚΟΚ και στα όρια ταχύτητας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα