Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1977: Συνεταιρισμό ιδρύουν οι κτηνοτρόφοι Χανίων

Για την ίδρυση συνεταιρισμού από τους κτηνοτρόφους των Χανίων «για τη διακίνηση και εμπορία των προϊόντων τους» διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας της 11ης Φεβρουαρίου 1977.
Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής αναλυτικά «την προθυμία και την απόφασή τους να οργανωθούν σε συνεταιριστική βάση, διακήρυξαν χθές στην πράξη οι κτηνοτρόφοι του Νομού Χανίων, σε συγκέντρωσή τους στην αίθουσα του Δημαρχείου, και προχώρησαν στην ίδρυση του “Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ν. Χανίων”».
Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ «Η σύσκεψη ήταν συνέχεια μίας άλλης παλιότερης, που είχε γίνει στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου, κατά την οποία είχαν τονισθή οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του Συλλόγου (οργάνου συνδικαλιστικού) και του Συνεταιρισμού…».
Καταλήγοντας το ρεπορτάζ αναφέρει «Τελικά η σύσκεψη αποφάσισε την ίδρυση του “Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ν. Χανίων” και ενέκρινε καταστατικό που θα σταλλή στο υπουργείο Γεωργίας για έγκριση. Στο καταστατικό μεταξύ των άλλων αναφέρεται ο τρόπος εγγφής των μελών και η συνεισφορά τους ανάλογα με τα ζώα που έχουν, οι σκοποί και οι στόχοι του συνεταιρισμού που βασικά σε πρώτο στάδιο είναι:
– Η προστασία των μελών του Συνεταιρισμού
– Η εμπορία και διακίνηση των κτηνοτροφικών προϊόντων
– Η προμήθεια ζωοτροφών και φαρμάκων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα