Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1977: Το Μότο Κρός κατακτά και την Κρήτη

Για την αγάπη που σταδιακά αποκτούσαν οι Κρητικοί προς τους αγώνες Μότο Κρος διαβάζουμε στο φύλλο της 4ης Σεπτεμβρίου 1977.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής «Το μότο – κρός, το θεαματικό αυτό αγώνισμα, κατακτά και τη Κρήτη, όπως ήδη κατέκτησε την υπόλοιπη Ελλάδα.
Στο εξωτερικό βέβαια, Αμερική, Δ. Ευρώπη και στις Ανατολικές χώρες γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια άρχισε ν’ αναπτύσσεται και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν
-κυρίως το κόστος και οι επισκευές των μηχανών- έχει προχωρήσει αρκετά.
Στην Κρήτη έκανε δειλά -δειλά τα πρώτα του βήματα πριν δύο- τρία χρόνια με μερικά κρός που οργανώθηκαν από το μεράκι ορισμένων Χανιωτών αναβατών με τη βοήθεια της ΑΛΑ Χανίων.
Στη συνέχεια και μετά την επιτυχία που είχαν οι αγώνες αυτοί, οργανώθηκαν και άλλοι στο Ηράκλειο κι έτσι το άθλημα εξαπλώθηκε σ’ όλη την Κρήτη.
Σήμερα στο Ηράκλειο γίνονται περισσότεροι αγώνες, πολλοί από τους οποίους “μετράνε” στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ στα Χανιά κάπως έχει ατονίσει το ενδιαφέρον, ίσως επειδή λείπουν αρκετοί αναβάτες, με αποτέλεσμα οι τοπικές συμμετοχές να είναι λίγες.
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν στην Κρήτη οι εξής αγώνες:
11 Σεπτεμβρίου Χανιά (ΑΛΑ Χανίων)
18 Σεπτεμβρίου Ηράκλειο (μετρά στο πρωτάθλημα)
25 Σεπτεμβρίου Ηράκλειο
9 Οκτωβρίου Ηράκλειο
6 Νοεμβρίου Χανιά
13 Νοεμβρίου Ηράκλειο
20 Νοεμβρίου Χανιά
4 Δεκεμβρίου Ηράκλειο
18 Δεκεμβρίου Ηράκλειο»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα