Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1977: Το πρώτο πλοίο έφθασε χθες στο Καστέλλι

45 χρόνια πριν και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της 16ης Ιουνίου 1977 στο λιμάνι του Καστελίου είχε προσδέσει για πρώτη φορά το πλοίο “Κυκλάδες”, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Κίσσαμος – Γύθειο.


Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «τα εγκαίνια της ατμοπλοϊκής γραμμής Καστελλίου – Γυθείου με το φέρρυ – μπώτ “ΚΥΚΛΑΔΕΣ” έγιναν χθές το μεσημέρι στο Καστέλλι.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Κύριλλος, ο Νομάρχης Χανίων κ. Τσάκωνας, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σχετάκης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Χανίων κ. Δαβάκης, οι τοπικές αρχές, οι οργανώσεις, τα σωματεία της Κισάμου και πλήθος κόσμυ.
Σε προσφώνησή του ο Δήμαρχος Κισάμου εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση ενός παλαιού ονείρου των κατοίκων της Κισάμου και ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για το ενδιαφέρον που επέδειξε για την σύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο με φέρρυ – μπώτ.
Στην αρχή εψάλη αγιασμός από τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου και συνέχεια με την φροντίδα του Δήμου, κυρίες και δεσποινίδες των Συλλόγων του Καστελίου προσέφεραν σε όλους επιβάτες και επισκέπτες, Κρητικά “καλούδια” ενώ οι κάτοικοι του Καστελλίου περιηγήθηκαν το πλοίο και ευχήθηκαν στον πλοίαρχο να είναι “καλοτάξιδο”».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα