Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

1978: Άρχισε η λειτουργία του Φυσικού Τµήµατος του Πανεπιστηµίου Κρήτης

Εσείς γνωρίζετε πότε ξεκίνησε να λειτουργεί το Τµήµα Φυσικής του Πανεπιστηµίου Κρήτης;
∆ιαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας της 4ης Νοεµβρίου 1978.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Στα προσωρινά κτίρια της Αλικαρνασσού όπου στεγάζεται η Φυσικοµαθηµατική Σχολή του πανεπιστηµίου Κρήτης έγινε χθες η έναρξη του ακαδηµαϊκού έτους 78 – 79 και η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών της Φυσικοµαθηµατικής Σχολής.
Τους νέους φοιτητές καλοσώρισαν ο Κοσµήτορας κ. Γ. Αλεξανδράκης ο πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών του µαθηµατικού τµήµατος κ. Μ. Σφακάκης και ο γραµµατέας της Σχολής κ. Ε. Πρεβελιανάκης.
Ο προεδρεύων του µαθηµατικού τµήµατος κ. ∆. Κάππος παρουσίασε το διδακτικό προσωπικό του τµήµατος ενώ ο καθηγητής κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε το πρόγραµµα σπουδών 79. Το µαθηµατικό τµήµα όπως είναι γνωστό λειτουργεί για δεύτερο χρόνο φέτος.
Στο τµήµα Φυσικής ο κ. Αλεξανδράκης παρουσίασε το διδακτικό προσωπικό και στη συνέχεια µίλησε ο κ. Γ. Γραµµατικάκης για το περιεχόµενο της φυσικής κι αναφέρθηκε στις νέες µεθόδους µε τις οποίες προγραµµατίζονται οι σπουδές στο φυσικό τµήµα έτσι ώστε να δοθεί µιά σύγχρονη και δηµιουργική κατάρτιση στους νέους σπουδαστές.
Το φυσικό τµήµα του πανεπιστηµίου Κρήτης λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα