Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1978: Διαρρήκτης με πλούσια δράση συνελήφθη στα Χανιά

5 Σεπτεμβρίου 1978 και όπως διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας εκείνης της ημέρας, την τοπική επικαιρότητα απασχολούσε η σύλληψη ενός 26χρονου διαρρήκτη, ο οποίος έκανε διαρρήξεις σε καταστήματα, χρησιμοποιώντας αντικλείδια.
Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «Διαρρήκτης με πλουσιωτάτη δράση συνελήφθη από την Ασφάλεια Χανίων. Πρόκειται για τον… 26 χρόνων από το… Αρτης ο οποίο ο οποίος διέμενε προσωρινά στα Νεροκούρου.

Η σύλληψη του… που είχε διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις έγινε μετά την τελευταία του διάρρηξη στο καφεπαντοπωλείο του Ν.Μ. στα Νεροκούρου.
Στις ανακρίσεις που έγιναν κάποιος μίλησε για ένα Ηπειρώτη που ζει στα Νεροκούρου χωρίς δουλειά. Αρχισε η διαρρικτική στη αρχή έρευνα και μετά από ορισμένες διαπιστώσεις η Ασφάλεια Χανίων τον συνέλαβε.
Απολογούμενος ο… ομολόγησε ότι την διάρρηξη στου Μ. Τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής έβγαλε 3.500 δρχ από τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι 2150.
Ο… τον ένα χρόνο περίπου που βρίσκεται στα Χανιά είχε διαπράξει τις παρακάτω διαρρήξεις.
– Σουβλατζίδικο… στο οποίο κατέβηκε με σχοινί 15 μέτρων, έκανε διάρρηξη με αντικλείδι. Πήρε 150 δρχ και 5 κασσέτες μαγνητοφώνου.
– Εργατήριον Ζαχαροπλαστείον … Με αντικλείδι, πήρε 250 δρχ
– Κατάστημα… Με αντικλείδι πήρε 300 δρχ
– Κατάστημα … Με αντικλείδι πήρε 6 ποτήρια νερού
– Οινοπαντοπωλείο… Με αντικλείδι. Πήρε 300 δρχ και ένα παληό ρολόι
– Καφενείο… ( στο καφενείο αυτό καθόταν τακτικά). Με αντικλείδι. Πήρε 6.700 δρχ
– Ξανά στο καφενείο… Πήρε 3000 δρχ
– Κατάστημα… Με αντικλείδι. Πήρε μία αριθμομηχανή, 6 πετσέτες, 5 σλιπ και 700 δρχ
– Κατάστημα… Με αντικλείδι Πήρε διάφορα αντικείμενα αξίας 3.600 δρχ
– Παντοπωλείο στη Ξυλοκαμάρα. Πήρε 1200 δρχ
Ακόμη ο .. στο μικρό διάστημα που δούλεψε σαν έκτακτος εργάτης σε συνεργείο της ΔΕΗ έκλεψε 19 τεμάχια δυναμίτη και 9 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι.
Ο… όπως διαπιστώθηκε από την ανάκριση κοιμόταν την ημέρα και έβγαινε την νύκτα για να «δουλέψει» με τα 19 αντικλείδια «αρίστου τέχνης» που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Ο… θα δικασθεί αύριο στο αυτόφωρο για τη διάρρηξη του… ενώ ταυτόχρονα γίνεται τακτική ανάκριση για τις άλλες διαρρήξεις. Μετά το τέλος της τακτικής ανακρίσεως ο … θα ξαναδικασθεί με την κατηγορία των κλοπών κατ’ εξακολούθηση».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα