Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1978: Δικάζεται μεταλοαπατεώνας που συνελήφθη στα Χανιά

Για μία δίκη ενός μεγαλοαπατεώνα η οποία απασχολούσε την κοινή γνώμη τον Οκτώβριο του 1979 διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της 3ης/10ου εκείνου του έτους
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Στο Κακουργοδικείο Ρεθύμνου δικάζεται από χθές ο μεγαλοαπατεώνας …. ή – όπως παρουσιάζονταν στα θύματά του – ….. που συνελήφθη πέρσυ στα Χανιά.
Όπως είναι γνωστό πέρυσι στις αρχές Οκτωβρίου ο κατηγορούμενος επισκέφθηκε σταφυλοπαραγωγούς Ηρακλείου και τους έπεισε να πουλήσουν 751.042 κιλά σταφύλια, αξίας 3.412.400 δρχ.
Κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση που η προξενηθείσα ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και έκδοση ακάλυπτων επιταγών κατ’ εξακολούθηση.
Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία εξετάσθηκε ο …. από τις … που είπε ότι ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε σαν … και ότι τον παραπλάνησε με το να τού πουλήση αρχικά μία ποσότητα σταφυλιών την οποία πλήρωσε αμέσως με επιταγή στην Αγροτική Τράπεζα. Με τον τρόπο αυτό που ενήργησε ο κατηγορούμενος, πείσθηκε ο παθών ότι αυτός ο «φημισμένος» μεγαλέμπορος ήταν «καλοπληρωτής».
Έτσι του πούλησε και άλλα φορτία, και αυτός κατά την τακτική που ακολουθούσε του εξέδωσε επιταγές της αξίας των υπολοίπων φορτίων για το Σάββατο, που όπως είναι γνωστό, οι Τράπεζες είναι κλειστές. Και έτσι βρήκε την ευκαιρία παραπλανώντας τους φτωχούς σταφυλοπαραγωγούς και προσπάθησε να το σκάσει από τα Χανιά.
Η ενέργειά του όμως αυτή φάνηκε ύποπτη, παρακολουθήθηκε και συνελήφθη από τους παραγωγούς, προήχθη στην Ασφάλεια και απεκαλύφθη το πραγματικό του όνομα.
Κατά τον ίδιο τρόπο εξαπάτησε και άλλους σταφυλοπαραγωγούς.
Εξετάσθηκαν επίσης οι παθόντες…..».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα