Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

1978: Επεκτείνεται το Κέντρο Γεωργ. Ερεύνης Χανίων

Για την επέκταση του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας διαβάζουμε στο φύλλο της 22ας Δεκεμβρίου 1977.

Όπως αναφέρει «Είκοσι εκατομμύρια δραχμές χορηγούνται από τις πιστώσεις του έτους 1977 του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών γιά την ανέγερση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου Υποτροπικών και Ελαίας Χανίων και του Κέντρου Γεωργικής Ερεύνης Κρήτης.
Σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου εγκρίθηκε από τον υπουργό Γεωργίας κ. Αθαν. Ταλιαδούρο.
Με την ίδια απόφαση εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου στον ταχύτερο χρόνο. Το ύψος του προϋπολογισμού δαπάνης ανέρχεται σε 60.000.000 δρχ.
Η ορίστικη μελέτη του έργου, που εγκρίθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τον κ. Υπουργό Γεωργίας, προβλέπει την ανέγερση νέων σύγχρονων κτιρίων για την εγκατάσταση γραφείων και εργαστηρίων των ανωτέρω υπηρεσιών.
Από την παραπάνω πίστωση 15 εκατομμύρια δρχ θα διατεθούν για τις κτιριακές κατασκευές και 5 εκατομμύρια δρχ για λοιπές προμήθειες.
Εξάλλου, με την ίδια απόφαση χορηγούνται 10 εκατομμύρια δρχ για τις κτιριακές ανάγκες του Ινστιτούτου Λαχανοκομίας Ηρακλείου.
Οι χρηματοδοτήσεις αυτές γίνονται μέσα στα πλαίσια των κυβερνητικών αποφάσεων για την αναδιοργάνωση της γεωργικής έρευνας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα