Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

1978: Επιστολή από Νεοζηλανδούς στο κ. Δήμαρχο Χανίων

Καθώς κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 81η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης, εμείς γυρίζουμε πίσω στο 1978 και αναδημοσιεύουμε επιστολή των Νεοζηλανδών βετεράνων της Μάχης της Κρήτης, η οποία δημοσιεύεται στο φύλλο της 14ης Μαΐου 1978 και είχε ως παραλήπτη τον τότε δήμαρχο Χανίων, Αντώνη Μαρή.

«Ο Γραμματεύς της οργανώσεως των βετεράνων της Μάχης της Κρήτης Νεοζηλανδών έστειλε στο Δήμαρχο κ. Μαρή το ακόλουθο γράμμα:
«Αγαπητέ Κρητικέ αδελφέ. Στην ετήσια γενική συνάντηση που έγινε αυτή την εβδομάδα μου ζητήθηκε να μεταβιβάσω σε σάς και σε όλους τους αδελφούς μας Κρητικούς, αδελφικούς χαιρετισμούς με την ευκαιρία του εορτασμού της 37ης επετείου της Μάχης της Κρήτης.
Θα συγκεντρωθούμε όλοι οι βετεράνοι της Κρήτης από όλη τη Ν. Ζηλανδία έως το Οκλαντ στις 19-20-21 Μαΐου. Τότε θα συζητήσουμε γι’ αυτές τις μοιραίες μέρες του 1941 και για τους αδελφούς μας που μεγάλωσαν μετά απ’ αυτές.
Εγώ ειλικρινά εύχομαι να μπορούσα να είμαι μαζί σας πάλι, αν και έχει περάσει μόνο ένα έτος από τότε που σας επισκέφθηκα για τελευταία φορά.
Ενα από τα μέλη της ομάδος μας, ο καπετάνιος Γουίλιαμς και η σύζυγός του θα επισκεφθούν την Κρήτη κατά την διάρκεια των εορτασμών και πιθανόν να κληθεί να εκφράσει τα σέβη του. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν ελάβατε την σε μεγένθυνση πλαισιωμένη φωτογραφία της Γουακατάν.
Θα ήθελα να δώσω τους προσωπικούς μου χαιρετισμούς σε σας και το επιτελείο σας που πάντοτε μας εβοηθήσατε τόσο πολύ.
Ειλικρινά δικός σας
ERN. W. ROGERS»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα