Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

1978: Η δραστηριότητα του Σωματείου Μουσικής “Ο ΧΑΡΧΑΛΗΣ”

Σεπτέμβριος του 1978 και όπως διαβάζουμε το φύλλο της 10ης/9ου Χανιώτες καλλιτέχνες είχαν διακριθεί σε διάφορους τομείς.
Διαβάζουμε σχετικά «το Σωματείον Κρητικής Μουσικής Νομού Χανίων γνωρίζει τα κάτωθι σχετικά με τη δράση των μελών του πάνω στη γνήσια παραδοσιακή μουσική του τόπου μας.
1) Ο δεξιοτέχνης λυράρης μας κ. Νίκος Κολιακουδάκης γέννημα και θρέμα των Χανίων, σε πρόσφατο διαγωνισμό Κρητικής Μουσικής που έγινε στ’ Ανώγεια, επήρε το πρώτο βραβείο εκτελέσεως της κρητικής μουσικής στη λύρα. Ήλθε πρώτος. Το Σωματείο μας τον συγχαίρει και του εύχεται πάντα πρώτος σε όλες μας τις προσπάθειες της διατηρήσεως και εκτελέσεως της σωστής παραδοσιακής μουσικής.
2) Επίσης ο καλλιτέχνης του βιολιού κ. Κώστας Παπαδάκης ή ΝΑΥΤΗΣ, αναχωρεί την Δευτέρα 11-9-1978 κατόπιν προσκλήσεως διαφόρων καθηγητών και μελετητών της κρητικής μουσικής της Ευρώπης διά τον μουσικόν οίκον AM-AUTYNNO MUSICALE A COMO της Ιταλίας για να αποδώσει κρητική μουσική με συνοδό τον κ. Στέλιο Λαϊνάκη φοιτητή Αρχιτεκτονικής Μιλάνου, λαουτιέρη, σε διάφορά μέρη της Ιταλίας, ως κάτωθι:
Την 14 και 15/9/78 είς την CREMONA. Την 16 και 17/9 CONCERTO IN COMO είς VILLA GUARDIA. Την 18/9 CONCERTO είς BOLOGNA. Την 19/9 CONSERTO (SAN FERMO) και τέλος την 20/9/78 CONCERTO είς ALBAVILLA.
Για την πρόσκληση αυτή του κ. Παπαδάκη του ευχόμεθα κάθε επιτυχία και αισθανόμεθα υπερήφανοι που προσκλήθηκε ο καταλληλότερος για την εκτέλεση κρητικής μουσικής από τέτοιους διεθνούς φήμης καθηγητές της μουσικής σε ξένη χώρα π.χ. ROBERTO LEYDI.
Εκ του Σωματείου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα