Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1978: ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ: Προσφέρει πολλά σε μικρούς και μεγάλους

Σήμερα μέσα από την στήλη μας αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο και δύο φωτογραφίες από την εφημερίδα της 29ης Ιουλίου 1978, το οποίο αφορά στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων και στην προσφορά του, στη πόλη μας.


Διαβάζουμε μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ της εποχής «Πηγή ζωής και δύναμης η θάλασσα. Πλανεύτρα, μάγισσα γι’ αυτούς που την πλησίασαν έστω και μία φορά. Αλλά και φοβερά επικίνδυνη για αυτούς που δεν την γνωρίζουν, γι’ αυτούς που δεν φρόντισαν να μάθουν καλά κολύμπι στα μικρά τους χρόνια, τότε δηλαδή που ήταν κάτι το πολύ εύκολο.
Μιά σωστή δουλιά πάνω στο τομέα αυτό, δηλαδή να μάθουν τα μικρά παιδιά κολύμπι, γίνεται από τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων στο κολυμβητήριό του, που βρίσκεται στην αρχή της Ν. Χώρας κοντά στο εργοστάσιο της ΑΒΕΑ.
Γύρω στα 300 παιδιά κάθε ηλικίας, από 3 έως 15 χρόνων, κάθε μέρα, πρωί και απόγευμα μαθαίνουν κολύμπι στο κολυμβητήριο του ΝΟΧ.
Επτά δάσκαλοι κολυμβήσεως οι κ.κ. Χρύσης, Κουμής Γιώργος και Ιάκωβος, Φορμάκης Εμμ., Κωνσταντινίδης Εμμ. και οι δίδες Μαρία Σαρτζετάκη και Ελένη Καζάκου, κάθε μέρα φροντίζουν τους μικρούς κολυμβητές και τους δίνουν τίς βάσεις για να μάθουν σωστά να κολυμπούν.
Ανάλογα με το βαθμό εκμαθήσεως οι μικροί κολυμπητές χωρίζονται σε ομάδες.
Συντονιστής όλης αυτής της δουλειάς και υπεύθυνος ο προπονητής του Ν.Ο. Χανίων κ. Κλεινάκης.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα