Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1978: Πρωτότυπη εκπαίδευση αγροτισσών στο ΚΕΓΕ Χανίων -Είναι η πρώτη σ’ όλη την Ελλάδα

28 Μαΐου του 1978 και όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας, στα Χανιά μόλις είχε ολοκληρωθεί σε μία πρωτότυπη δράση πανελλαδικά, η εκπαίδευση αγροτισσών στη… ζωγραφική!
Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής σχετικά «Για πρώτη φορά σε πανελλήνια κλίμακα έγινε εκπαίδευση αγροτισσών στο ΚΕΓΕ Χανίων, στη Ζωγραφική.
Η εκπαίδευση έληξε χθες με μικρή εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Ειρηναίος, ο διευθυντής Νομαρχίας κ. Βισκαρουδάκης, ο δήμαρχος Χανίων και η κ. Μαρή, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Καλαϊτζάκης, ο υποδιοικητής Χωρ/κής Χανίων κ. Γάσπαρης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενώσεως Γ.Σ. Χανίων κ. Ποντικάκης, το κυπριακό συγκρότημα που φιλοξενείται εκεί, το προσωπικό του ιδρύματος και πολλοί άλλοι.
Η χθεσινή εκδήλωση άρχισε με σύντομη ομιλία του διευθυντή Δ/νσεως Γεωργίας κ. Αποστολίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στους σκοπούς του ΚΕΓΕ και τόνισε μεταξύ των άλλων, πώς εκτός από τις εκπαιδεύσεις βραχείας διαρκείας σε θέματα που ενδιαφέρουν τον γεωργικό πληθυσμό, στο ΚΕΓΕ γίνονται και εκπαιδεύσεις που σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν και να αξιοποιήσουν κι άλλες ικανότητες του ατόμου. Μέσα στις εκπαιδεύσεις αυτές, είπε ο κ. Αποστολίδης, ήταν και η ζωγραφική, εκπαίδευση που για πρώτη φορά σε παρόμοιο ίδρυμα έγινε στην Ελλάδα, και κατέληξε λέγοντας ότι τα θετικά της αποτελέσματα, δίνουν το κουράγιο για να επαναληφθεί σύντομα η προσπάθεια αυτή.
Η εκπαίδευση έγινε υπό την καθοδήγηση του κ. Δέπου και της καθηγήτριας ζωγράφου κ. Βασιλάκη, την παρακολούθησαν δε 24 κοπέλες από τα χωριά του Ν. Χανίων»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα