Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1978: Πρότυπη κοινότητα θα δημιουργηθεί στο Φραγκοκάστελλο;

Για τον σχεδιασμό μίας πρότυπης κοινότητας στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου η οποία θα είχε ως σκοπό την ορθολογική χρήση της ενέργειας διαβάζουμε στο φύλλο της 9ης Ιουλίου 1978. Μάλιστα, για την συγκεκριμένη κοινότητα είχε παρουσιασθεί και μελέτη σε διεθνές συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Χίλτον”.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής: «Ο σχεδιασμός μίας πρότυπης κοινότητας στην Κρήτη, στο Φραγκοκάστελλο και που επιλέχθηκε σαν πεδίο πειραματισμού επειδή παρουσιάζει και δυναμικό αναπτύξεως ικανό να εξασφαλίσει τη βιωσιμότηα της κοινότητας και συνθήκες ευνοϊκές για την εφαρμογή εναλλακτικών ενεργειακών συστημάτων, είναι το ειδικότερα αντικείμενο της μελέτης “Ενεργειακά Συστήματα και Σχεδιασμός Κοινοτήτων”.
Η μελέτη αυτή θα παρουσιασθεί, για πρώτη φορά σε διεθνή κλίμακα, στο διεθνές συνέδριο “Ενέργεια και Ανάπτυξη Κοινοτήτων” που αρχίζει αύριο Δευτέρα 10 Ιουλίουστο “Χίλτον” και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου.
Γενικότερο αντικείμενο της ίδιας μελέτης είναι: Η ανάπτυξη μιάς έγκυρης μεθολογίας, που να συνδυάζει τις τεχνικές πολεοδομικού σχεδιασμού ενεργειακών συστημάτων και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο από διακλαδικές ομάδες για τον σχεδιασμό κοινοτήτων στις οποίες θα επιδιώκεται ορθολογική χρήση της ενέργειας.
Η μελέτη αυτή είναι φανερό ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για τον τόπο μας. Σκοπός της είναι η δημιουργία μίας πρότυπης κοινότητας στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα