Περίοδος εξετάσεων για τους μαθητές όλης της χώρας και εμείς σήμερα γυρνάμε πίσω στο 1978 και αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ που είχε φιλοξενηθεί στο φύλλο της 17ης Ιουνίου και αφορούσε στα εξεταστικά κέντρα του νομού.
Διαβάζουμε σχετικά «από το Γραφείο της Γενικής Επιθεωρήσεως Μέσης Εκπαίδευσεως Νομού Χανίων, ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο Νομό για τις εισιτήριες εξετάσεις στα Λύκεια.
Σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση στο κτίριο του Α’ Γυμνασίου Αρρένων Χανίων θα εξεταστούν οι μαθητές και μαθήτριες πού προέρχονται από το Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Χανίων, από το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Χανίων και από το Γυμνάσιο Αλικιανού.
– Στο κτίριο του Α’ Γυμνασίου Θηλέων Χανίων οι μαθητές και μαθήτριες που προέρχονται από τα Γυμνάσια Α.Γ. Θηλέων Χανίων, Βάμου, Χώρας Σφακίων Βουκολιών, και τα ιδιωτικά Γυμνάσια Παπαϊωάννου, Δουβίτσα και Λουλαδάκη.
– Στο κτίριο του Β’ Γυμνασίου Θηλέων Χανίων θα εξεταστούν όσοι προέρχονται από το Μικτό Γυμνάσιο Χανίων και από το Β’ Γυμνάσιο Θηλέων Χανίων.
– Στο Γυμνάσιο Κισάμου θα εξεταστούν οι μαθητές των Γυμνασίων Κισάμου, Κολυμπαρίου και του ιδιωτικού Γυμνασίου Παξιμαδά.
– Τέλος στο Γυμνάσιο Καντάνου θα εξεταστούν οι μαθητές των Γυμνασίων Καντάνου και Παλιόχωρας»