Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

1978: Θαλάσσια συγκοινωνία μεταξύ Κρήτης – Ιταλίας

Για την ανάγκη καθιέρωσης ακτοπλοϊκών δρομολογίων μεταξύ Κρήτης – Ιταλίας για την εξαγωγή των προϊόντων του νησιού μας, διαβάζουμε στο φύλλο της 25ης Ιουλίου 1978.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Την καθιέρωση δύο τακτικών γραμμών εμπορικών πλοίων για την σύνδεση ελληνικών λιμένων με λιμένες του εξωτερικού δύο φορές τουλάχιστον τον μήνα, μελετούν από κοινού τα υπουργεία Βιομηχανίας και Εμπορικής Ναυτιλίας.
Η μία γραμμή θα είναι μεταξύ Βόλου και ενός λιμένος του Περσικού Κόλπου με δυνατότητα προσέγγισεως σε όλους τους λιμένες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η θαλάσσια αυτή γραμμή θα εξυπηρετήσει τη διακίνηση ελληνικών εμπορευμάτων πρός την περιοχή του Περσικού.
Η άλλη θαλάσσια γραμμή θα είναι μεταξύ ενός από τους λιμένες Κρήτης – Πατρών – Ιταλίας, για την καλύτερη διακίνηση των εξαγόμενων προϊόντων πρός τις χώρες της ΕΟΚ.
Υστερα από μελέτη του Υπουργείου Βιομηχανίας διαπιστώθηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να καθιερωθούν οι δύο αυτές γραμμές οι οποίες θα υποβοηθήσουν τις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα