Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

1979: Ανακοίνωση για τη λειτουργία σχολής ξεναγών του ΕΟΤ στα Χανιά

Πίσω στο 1979 και όπως διαβάζουµε στο φύλλο της 7ης Νοεµβρίου εκείνου του έτους, στα Χανιά, θα λειτουργούσε σχολή ξεναγών.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «από τον Ελληνικό Οργανισµό Τουρισµού ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικά µε την ειληµµένη απόφαση να λειτουργήσει εφέτος στα Χανιά ή Σχολή Ξεναγών Κρήτης;
1. Η Σχολή Ξεναγών θα στεγασθεί στην Ορθόδοξη Ακαδηµία Κρήτης ή οποία παρεχώρησε για το σκόπο αυτό χώρους διδασκαλίας εποπτικά µέσα βοηθητικούς χώρους κλπ.
Η Ορθόδοξη Ακαδηµία Κρήτης θα πρόσφερει δωρεάν διαµονή στις δέκα πρώτες κατά σειρά επιτυχίας σπουδάστριες, οι οποίες θα προέρχονται από τις λοιπές περιοχές της Κρήτης, εκτός της πόλεως Χανίων.
Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες που θα διαµένουν στην πόλη των Χανίων θα µεταφέρονται στο Κολυµπάρι δωρεάν µε τουριστικά λεωφορεία.
2. Με την ευκαιρία τονίζεται ότι το γεγονός της λειτουργίας εφέτος, της Σχολής στα Χανιά, δεν σηµαίνει βεβαίως ότι αµφισβητείται η αυξηµένη κίνηση της κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, ούτε φυσικά η ύπαρξη στο χώρο αυτό των σηµαντικότερων αρχαιολογικών χώρων και µουσείων.
3. Υπογραµµίζεται επίσης ότι η άδεια ασκήσεως επαγγέλµατος που χορηγεί ο ΕΟΤ στους αποφοίτους της τοπικής Σχολής Κρήτης ισχύει για ολόκληρη τη Μεγαλόνησο και τη Σαντορίνη και όχι µόνο τις περιοχές όπου εκάστοτε λειτουργεί η Σχολή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα