Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1979: Χρειάζονται προθήκες – ψυγεία στα κροπωλεία

Πίσω στο 1979 και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας της 15ης Ιουλίου εκείνου του έτους, η χρήση προθηκών – ψυγείων στα κρεοπωλεία γίνεται υποχρεωτική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής «Από την διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Χανίων ανακοινώθηκαν χθες τα εξής: «Σε όλα σχεδόν τα κρεοπωλεία της Ελλάδος τα κρέατα πωλούνται τοποθετημένα πάνω σε τραπέζια ή κρεμασμένα σε τσιγγέλες, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένα στις μύγες, την σκόνη, τα καυσαέρια τις επιδράσεις της θερμοκρασίας και ακόμη την μάλαξη τους από τους πελάτες.» στη συνέχεια του ρεπορτάζ διαβάζουμε «Η κατάσταση αυτή δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία και επιπλέον εκθέτει την χώρα μας στα μάτια των ξένων.

Για να εκλείψει το φαινόμενο αυτό που δεν παρατηρείται σε καμμιά πολιτισμένη χώρα του κόσμου, είναι ανάγκη όπως όλοι οι κρεοπώλες του Νομού Χανίων προμηθευτούν έγκαιρα προθήκες – ψυγεία μέσα στα οποία και μόνο θα τοποθετούνται τα πρός πώληση κρέατα.

Οπως μας εγνώρισε το υπουργείο Γεωργίας με το υπ’ αριθμ. 404032)13414)14 -12-78 έγγραφό του, καταρτίζεται σχετικό νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορευθεί η πώληση των κρεάτων κατά τον τρόπο που γίνεται σήμερα.

Συνιστούμε στους κρεοπώλες του Νομού Χανίων να προβούν από τώρα στην προμήθεια και χρήση προθηκών – ψυγείων για να μη βρεθούν έξαφνα στη δυσάρεστη θέση να υποστούν τις συνέπειες της αμέλειάς τους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα