Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1979: Δήμαρχοι – Τ. Επιμελητήρια: Προσπάθειες για ισομερή ανάπτυξη της Κρήτης

» Ειδήσεις από το παρελθόν, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες των “Χ.ν.”

Μία προσπάθεια για την ισομερή ανάπτυξη της Κρήτης, ξεκινά από τους δημάρχους της Κρήτης και τα Τεχνικά Επιμελητήρια τον Μάη του 1979.

Όπως διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας την 4η Μαΐου 1979 «Ο σωστός και από κοινού σχεδιασμός ενός προγράμματος για την προβολή και διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων της Κρήτης είναι ο στόχος της σύσκεψης των δημάρχων της Κρήτης με συμμετοχή εκπροσώπων των Τεχνικών Επιμελητηρίων, που αρχίζει αύριο Σάββατο και θα συνεχισθεί και την Κυριακή στην Ορθόδοξη Ακαδημία Χανίων.

Η σύσκεψη γίνεται ύστερα από πρωτοβουλία του δημάρχου Χανίων κ. Γιάννη Κλωνιζάκη και δεν αποκλείεται να είναι καθοριστική, για την παραπέρα εξέλιξη των ζωτικών θεμάτων για την Κρήτη, τα οποία, όχι σπάνια τα τελευταία χρόνια έντεχνα γίνονταν η αιτία για το διχασμό του Κρητικού λαού.

Ο ίδιος ο κ. Κλωνιζάκης μιλώντας για τη σύσκεψη αυτή είπε: “Είναι καιρός πια ν’ αρχίσει μία προσπάθεια για την ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης. Ενα κοινό πρόγραμμα, κατ’ αρχήν, πρέπει να υπάρξει. Η τοπική αυτοδιοίκηση της Κρήτης, ο ίδιος ο λαός της δηλαδή, να ξέρει τι θα ζητά και σε τι θα επιμένει. Ελπίζουμε πώς με την αυριανή σύσκεψη θα κάνουμε μια καλή αρχή”.

Παράλληλα με τη σύσκεψη των δημάρχων Κρήτης, τα Δ.Σ. και τα μέλη των Τεχνικών Επιμελητηρίων, σε συσκέψεις θα συζητήσουν και θα διατυπώσουν προτάσεις, πάνω στα ζωτικά θέματα της Κρήτης, όπως το χωροταξικό, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Κέντρο Ενεργειακής Τεχνολογίας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί 5 και 6 Μαΐου στο Ρέθυμνο και εκτός από τα παραπάνω θέματα, θα αντιμετωπίσει ακόμα και τα προβλήματα:
– Των παραστάσεων των δικηγόρων στη μεταβίβαση ακινήτων
– Της σύστασης κοινής ομάδας για την καταπολέμηση της ρύπανσης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα