Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1979: Δρομολόγηση πλοίου στα Νότια παράλια της Κρήτης;

Η δρομολόγηση ενός πλοίου το οποίο θα πραγματοποιούσε ακτοπλοϊκό δρομολόγιο νότια της Κρήτης, ξεκινώντας από την Ιεράπετρα και φτάνοντας μέχρι την Παλαιόχωρα και την Γαύδο συζητούνταν το 1979.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας της 27ης Μαΐου 1975 «σύμφωνα με πληροφορίες μελετάται η δρομολόγηση μικρού σκάφους τους καλοκαιρινούς μήνες κατά των νοτίων παραλιών της Κρήτης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τουριστικές ανάγκες του νησιού αλλά και για να γίνουν ευρύτερα γνωστές δαντελένιες και μαγευτικές ακτές των νοτίων παραλιών της Κρήτης μας.

Το δρομολόγιο θα ξεκινάει από Ιεράπετρα και θα καταλήγει στην Παλιόχωρα και τη Γαύδο. Πολλοί θα είναι οι ενδιάμεσοι σταθμοί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ορισμένους: Αρβη, Τσούτσουρα, Λέντα, Καλοί Λιμένες, Μάταλα, Αγία Γαλήνη, Αγιος Παύλος, Λίγκρες ή Αγία Φωτεινή, Πρέβελη, Πλακιάς, Χώρα Σφακίων, Αγία Ρουμέλη, Παλιόχωρα, Γαύδος.

Ηδη έχουν επιλεγεί τα σημεία εκείνα στους παραπάνω ενδιάμεσους σταθμούς, που θα γίνουν σύντομα μικροί λιμενοβραχίονες, όπου φυσικά δεν υπάρχουν για να διευκολύνουν την πρόσβαση του σκάφους»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα