Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1979: Εκδηλώσεις στη Θυμιανή για την Επανάσταση της Κρήτης το 1821

17 Μαΐου 1979 και στα Χανιά, όπως διαβάζουμε στo φύλλο εκείνης της ημέρας, ετοιμάζονται για τις εκδηλώσεις στη Θυμιανή οι οποίες θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της 158ης επετείου από την Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο «την Κυριακή 27 Μαΐου, θα εορτασθή στα Σφακιά, η 158η επέτειος της 1ης Γενικής Συνελεύσεως των Κρητών Επαναστατών του 1821 στη Θυμιανή Παναγιά.

Η Κρητική επανάσταση του ’21, κράτησε δέκα χρόνια, γιατί η Κρήτη αρνήθηκε την αυτονομία που της πρόσφεραν οι «Δυνάμεις» όταν την άφησαν έξω από τα Ελληνικά σύνορα του 1827, όπως την αρνήθηκε και μετά και πάντα. Και συνέχισε να πολεμά και να κρατά κλεισμένους τους Τούρκους, στα τρία φρούρια των πόλεων ως το 1830, που κάτω από την πίεση των «Μεγάλων» σταμάτησε τον αγώνα για να τον συνεχίση όμως επί ογδόντα χρόνια ακόμη, ως το 1913, που ενώθηκε με την Ελλάδα.

Ο εορτασμός έχει παγκρήτιο εθνικό χαρακτήρα και θα γίνουν από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 13.30 το μεσημέρι πολλές εκδηλώσεις στη Θυμιανή και στη Χώρα Σφακίων»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Αθανατοι οι πρόγονοι μας, με ιδανικά και αρχές που εμείς δυστυχώς δεν έχουμε. Ξύπνα Νεοέλληνα, αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα..

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα