Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

1979: Φεστιβάλ ντοµάτας στα Φαλάσαιρνα

Για την πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ ντοµάτας στα Χανιά διαβάζουµε στο φύλλο της 3ης Ιουνίου 1979.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται στο νοµό Χανίων. Η κοινότητα Πλατάνου και ο Σύλλογος Κυρίων και δίδων διοργανώνουν για πρώτη φορά στα Φαλάσαιρνα γιορτή ντοµάτας. Η όµορφη αυτή περιοχή φαίνεται ότι θα αποκτήσει νέα ζωή, τουλάχιστον για µιά µέρα. Συγκεκριµένα στις 11 του µήνα σε κατάλληλα διαµορφωµένο χώρο στα δύο παραλιακά κέντρα, στα όµορφα Φαλάσαιρνα, θα τραγουδήση το συγκρότηµα Γαργανουράκη και θα χορέψουν κρητικά συγκροτήµατα. Θα στηθούν αψίδες στολισµένες ντοµάτες και θα προσφερθούν σε όλους τσικουδιά, ξεροτήγανα και από 1 τσάντα µε αγγούρια και ντοµάτες σε κάθε εισερχόµενο αυτ/το».
Στην συνέχεια διαβάζουµε ότι «έχουν προσκληθή όλες οι αρχές του νοµού και µετά το χαιρετισµό των προσκεκληµένων θα ακολουθήσει τρικούβερτο γλέντι. Το πρόγραµµα αρχίζει στις 7 το απόγευµα.
Καταβάλεται προσπάθεια να καθαριστούν οι ακτές από τις πίσες για να µπορέσουν από νωρίς να κολυµπήσουν οι επισκέπτες.
Οι προετοιµασίες έχουν στόχο να καλύψουν πλήρως την εξυπηρέτηση τουλάχιστον 1.500 ατόµων. Η ηµέρα δε της ∆ευτέρας επιβοηθεί και τους Χανιώτες για να πιουν και κρασί δωρεάν.
Οι φίλοι λοιπόν του κρητικού γλεντιού ας µη χάσουν την ευκαιρία.
Εξάλλου σήµερα και στις 10 το βράδι στην πλατεία της κοινότητας Πλατάνου θα µιλήσει ο κοινοτικός γιατρός κ. Μιχ. Οικονοµάκης µε θέµα: ‘‘Η ψυχολογία του παιδιού και οι ανάγκες του’’.
Θα επακολουθήσει ενηµέρωση γύρω από την εορτή ντοµάτας στα Φαλάσαιρνα. Καλούνται όλοι οι γονείς ιδιαιτέρως να παρακολουθήσουν την οµιλία αυτή»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα