Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

1979: Η Κρήτη στην τρίτη θέση σε αριθµό διανυκτερεύσεων ξένων τουριστών

Για την άνοδο της Κρήτης όσον αφορά στην προτίµηση των τουριστών διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας της 16ης Σεπτεµβρίου 1979.

Αναλυτικά διαβάζουµε στο ρεπορτάζ της εποχής «Τρίτη έρχεται η Κρήτη µετά την Αθήνα και τη Ρόδο, σε αριθµό διανυκτερεύσεων ξένων τουριστών κατά την διάρκεια του 1978.
Σύµφωνα µε στοιχεία που έδωσε στη δηµοσιότητα ο ΕΟΤ στην Κρήτη πραγµατοποιήθηκαν 3.257.381 διανυκτερεύσεις στα κάθε είδους ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύµατα.
Οσον αφορά τις διανυκτερεύσεις των ηµεδαπών αυτές ανήλθαν σε 471.182 και η Κρήτη παίρνει την τέταρτη θέση µετά την Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την Αγ. Τριάδα.
Ο αριθµός των διανυκτερεύσεων σε όλη τη χώρα πλησίασε τα 35 εκατ. ενώ η µέση πληρότητα των ξενοδοχειακών και τουριστικών µονάδων ολόκληρο το 1979 ανήλθε σε 51,72%».

Στη συνέχεια διαβάζουµε «Ακµαία διατηρείται ακόµα η τουριστική κίνηση στην Κρήτη και ιδιαίτερα στις ανατολικές παραλίες.
Ο Σεπτέµβρης λογαριάζεται σαν µήνας ακµής και όλα τα µεγάλα ξενοδοχεία είναι γεµάτα. Παράγοντες του τουρισµού τονίζουν πώς το µεγαλύτερο πρόβληµα που δηµιουργείται είναι οι υπερκαλύψεις ορισµένων µεγάλων ξενοδοχειακών µονάδων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα