Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1979: Η Κρήτη στην τρίτη θέση σε αριθμό διανυκτερεύσεων ξένων τουριστών

42 χρόνια πριν και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της 16ης Σεπτεμβρίου 1979, η Κρήτη βρίσκεται στην τρίτη θέση πανελλαδικά σε αριθμό διανυκτερεύσεων ξένων τουριστών, ενώ λίγες ημέρες αργότερα στο φύλλο της 18ης /9 διαβάζουμε ότι η τουριστική κίνηση στο νησί -αν και Σεπτέμβριος- ήταν μεγάλη.

Αναλυτικά διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «Τρίτη έρχεται η Κρήτη μετά την Αθήνα και τη Ρόδο, σε αριθμό διανυκτερεύσεων ξένων τουριστών κατά την διάρκεια του 1978.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΤ στην Κρήτη πραγματοποιήθηκαν 3.257.381 διανυκτερεύσεις στα κάθε είδους ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα.

Οσον αφορά τις διανυκτερεύσεις των ημεδαπών αυτές ανήλθαν σε 471.182 και η Κρήτη παίρνει την τέταρτη θέση μετά την Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την Αγ. Τριάδα.

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε όλη τη χώρα πλησίασε τα 35 εκατ. ενώ η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών και τουριστικών μονάδων ολόκληρο το 1979 ανήλθε σε 51,72ο )ο».

Στην συνέχεια διαβάζουμε «Ακμαία διατηρείται ακόμα η τουριστική κίνηση στην Κρήτη και ιδιαίτερα στις ανατολικές παραλίες.

Ο Σεπτέμβρης λογαριάζεται σαν μήνας ακμής και όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία είναι γεμάτα.

Παράγοντες του τουρισμού τονίζουν πώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργείται είναι οι υπερκαλύψεις ορισμένων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα