Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1979: Κισαμίτες και Σεληνιώτες ζητούν την επάνοδο του Γερμανίας Ειρηναίου

14 Δεκεμβρίου του 1979 και όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της εποχής, στις επαρχίες Κισσάμου και Σελίνου επικρατούσε αναβρασμός και ο λόγος ήταν από την επικείμενη τότε -όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ – εκλογή Μητροπολίτη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «Η επικείμενη εκλογή ενός νέου Μητροπολίτη, για την πλήρωση της χηρευούσης θέσης στην Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, δεν αποκλείεται να φέρει σε αντίθεση την Ιερά Σύνοδο της Κρήτης με παράγοντες και κατοίκους των παραπάνω επαρχιών.

Αυτό προκύπτει από τις συζητήσεις που έγιναν προχθές στο Καστέλλι μεταξύ Μητροπολιτικών και τοπικών παραγόντων και στις οποίες αναφέρθηκαν χθες τα “Χανιώτικα νέα”.

Ήδη από χθες άρχισε η κινητοποίηση των παραγόντων και κατοίκων των επαρχιών Κισάμου και Σελίνου και έχει σαν στόχο να επιτευχθεί η επάνοδος του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Ειρηναίου στην πρώτη του Μητρόπολη.

Σε πρώτη φάση χθές οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι των παραπάνω επαρχιών, ο Δήμαρχος Καστελλίου, πρόεδροι κοινοτήτων και συλλόγων και σωματείων έστειλαν τηλεγραφήματα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Δημήτριο, προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης προς την κυβέρνηση, με τα οποία ζητούν να πληρωθεί η κενή έδρα της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου με τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Ειρηναίο που είχε προσφέρει παλιότερα αρκετά στην περιοχή αυτή.

Στο τηλεγράφημα προς τον Πατριάρχη τονίζεται ότι η επιστροφή του Σεβασμιωτάτου Ειρηναίου θα συντελέσει στην αναζωογόνηση του κοιν/θρησκευτικού έργου που είχαν αρχίσει όταν ανέλαβε την Μητρόπολή Κισάμου και Σελίνου».

Στην συνέχεια του άρθρου ακολουθούν τα τηλεγραφήματα προς την τότε Κυβέρνηση, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης αλλά και προς τον μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα