Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

1979: Μέ τόν “Φορτουνάτο” αρχίζει φέτος τις παραστάσεις η ΕΘΕΚ

Για τις παραστάσεις της ΕΘΕΚ διαβάζουµε στο φύλλο της 7ης Ιουνίου 1979.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «στις 16 Ιουνίου θα δοθεί η επίσηµη πρώτη παράσταση της ΕΘΕΚ, µε το έργο «Φορτουνάτος», οι δοκιµές του οποίου γίνονται εδώ και αρκετές µέρες στα Χανιά και θα συνεχιστούν µέχρι τις 15 Ιουνίου.
Οι δοκιµές (φωτογραφία) γίνονται πρωί και απόγευµα σε χώρο του φρουρίου «Φιρκά» µε την παρακολούθηση και τις οδηγίες του σκηνοθέτη του έργου κ. Κώστα Μπάκα που βρίσκεται στα Χανιά για το σκοπό αυτό από τις 25 Μαΐου.
Παράλληλα µε την επίβλεψη της σκηνογράφου – ενδυµατολόγου Αφρ. Κουτσαδάκη και τη συνεργασία του σκηνοθέτη συνεχίζεται η ραφή των κουστουµιών και η κατασκευή του σκηνικού από τα συνεργεία της ΕΘΕΚ.
Ο «Φορτουνάτος» κωµωδία µε πολλά αριστοφανικά στοιχεία γραµµένη γύρω στα 1669 από το Μ. Α. Φώσκολο προβλέπεται να σηµειώσει τη µεγαλύτερη επιτυχία από τις ως τώρα παραστάσεις της ΕΘΕΚ. Εγγύηση για την επιτυχία αποτελούν οι συνεργάτες της ΕΘΕΚ όπως ο σκηνοθέτης κ. Κ. Μπάκας, η σκηνογράφος Αφρ. Κουτσουδάκη, ο µοσυικοσυνθέτης Γ. Τσαγκάρης, η χορογράφος Μαρτίνα Βογιατζή και οι ηθοποιοί Ελένη Νενεδάκη, Αλέξης Σταυράκης, Ντ. Αυγουστίδης, Νικ. Αστρινάκης, Μπ Αλατζάς, Ν. Γαλάτσιος, Γ. Καραφάς, Θ. Κατσαφάδος, Αλίκη Αλεξανδράκη, Χρυσάνθη Κορνηλίου, Σοφία Ολυµπίου, Λ. Τζουλάκης που ερµηνεύουν τους ρόλους».

Βασιλικη
Τωµαδακη
vasiliki_tk
@yahoo.com


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα