Οι “νέες” τιμές για το αλεύρι και το ψωμί καθορίζονται με απόφαση της Νομαρχίας Χανίων, όπως διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας της 9ης Ιουνίου 1979.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ «με απόφαση της Νομαρχίας Χανίων καθορίζονται ανώτατες τιμές διαθέσεως αλεύρων τύπου 70%, 85% και 55% (κατηγορίας Π), και υποπροϊόντων αλέσεως από στάρι μαλακό το οποίο νοείται ότι παραδίδεται στη πόρτα των αλευρόμυλων καθώς και τις τιμές διαθέσεως άρτου από αλεύρι τύπου 70% και 85% ως κατωτέρω:
α. Ανώτατες τιμές αλεύρων από στάρι μαλακό
1 Άλευρον τ 70% δρχ. 12,12 το κιλό
2 Άλευρον τ 85% δρχ. 10,49 το κιλό
3 Άλευρον τ 55% κατηγ. Π 13,63 το κιλό
β Ανώτατες τιμές υποπροϊόντων
1 Βήττες δρχ 3,50 το κιλό
2 Κτηνάλευρα δρχ. 3,05 το κιλό
γ Ανώτατες τιμές άρτου από αλεύρι τύπου 70% και 85% είς αρτοποιεία, πρατήρια άρτου, λοιπά καταστήματα και διανομή σε σπίτια, συσκευασμένος ή μή
1 Άρτος τ 70% δρχ 17,40 το κιλό
2 Άρτος τ 85% δρχ 16 το κιλό»