Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1979: Πυρκαγιά σε πλοίο ανοιχτά των Χανίων

Ιούνιος του 1979 και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της 28ης/6 εκείνου του έτους ανοιχτά των Χανίων πλοίο, το οποίο είχε προορισμό τη Μασσαλία τυλίχτηκε στις φλόγες κινητοποιώντας τις Αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής «Πυρκαγιά προκλήθηκε στις 5 χθες το πρωί στο μηχανοστάσιο του υπό παναμαϊκή σημαία ελληνικού φορτηγού πλοίου «Ντόβερ» ενώ έπλεε ανοιχτά των Χανίων με προορισμό την Μασαλία. Η πυρκαγιά προκλήθηκε μάλλον από βραχυκύκλωμα στο μηχανοστάσιο του πλοίου κι εξαπλώθηκε γρήγορα κι επικίνδυνα με έκρηξη που επακολούθησε, από την οποία τραυματίστηκε ένα μέλος του πληρώματος, που μεταφέρθηκε από το Λιμεναρχείο στο Νοσοκομείο Χανίων».

Όπως διαβάζουμε στην συνέχεια του ρεπορτάζ «Το πλοίο που κινδύνευε αντιλήφθηκε από τη ρίψη φωτοβολίδων σκοπός του Λιμεναρχείου Χανίων το ταχύπλοο σκάφος του οποίου απέπλευσε αμέσως προς την κατεύθυνση του «Ντόβερ» ενώ μέσω ραδιοτηλεφώνου διατάχθηκαν τα παραπλέοντα πλοία να σπεύσουν σε βοήθεια. Εξαιτίας της εκτάσεως της πυρκαγιάς το 8μελές πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο, που ρυμουλκήθηκε αρχικά ανοιχτά των Χανίων, ενώ μετά το σβήσιμο της πυρκαγιάς ρυμουλκήθηκε ξανά κοντά στην νησίδα Θοδωρού . Κοντά στο παραμένει για κάθε ενδεχόμενο η μηχανότρατα Δημήτριος.

Το «Ντόβερ» έχει φορτίο 14 τόννων δερμάτων, απέπλευσε δε από την Βηρυτό με προορισμό την Μασαλία αφού ανεφοδιάστηκε σε καύσιμα από το Ηράκλειο.

Το πλήρωμα του πλοίου αποτελούσαν δυό Ελληνες, τέσσερις Τούρκοι, ένας Πορτογάλος κι ένα από την Κεϋλάνη, που έφυγαν (εκτός τον τραυματία) χθες βράδι για τον Πειραιά»
Στη συνέχεια ακολουθούν τα ονόματα του πληρώματος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα