Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

1979: Πυρκαγιά σε πλοίο ανοιχτά των Χανίων

28 Ιουνίου 1979 και όπως διαβάζουµε στο πρωτοσέλιδο εκείνης της ηµέρας στα Χανιά υπήρξε µεγάλη κινητοποίηση εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε πλοίο ανοιχτά των Χανίων.
Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της εποχής «Πυρκαγιά προκλήθηκε στις 5 χθες το πρωί στο µηχανοστάσιο του υπό παναµαϊκή σηµαία ελληνικού φορτηγού πλοίου ‘‘Ντόβερ’’ ενώ έπλεε ανοιχτά των Χανίων µε προορισµό την Μασαλία.
Η πυρκαγιά προκλήθηκε µάλλον από βραχυκύκλωµα στο µηχανοστάσιο του πλοίου κι εξαπλώθηκε γρήγορα κι επικίνδυνα µε έκρηξη που επακολούθησε, από την οποία τραυµατίστηκε ένα µέλος του πληρώµατος, που µεταφέρθηκε από το Λιµεναρχείο στο Νοσοκοµείο Χανίων».
Όπως διαβάζουµε στην συνέχεια του ρεπορτάζ «Το πλοίο που κινδύνευε αντιλήφθηκε από τη ρίψη φωτοβολίδων σκοπός του Λιµεναρχείου Χανίων το ταχύπλοο σκάφος του οποίου απέπλευσε αµέσως προς την κατεύθυνση του ‘‘Ντόβερ’’ ενώ µέσω ραδιοτηλεφώνου διατάχθηκαν τα παραπλέοντα πλοία να σπεύσουν σε βοήθεια. Εξαιτίας της εκτάσεως της πυρκαγιάς το 8µελές πλήρωµα εγκατέλειψε το πλοίο, που ρυµουλκήθηκε αρχικά ανοιχτά των Χανίων, ενώ µετά το σβήσιµο της πυρκαγιάς ρυµουλκήθηκε ξανά κοντά στην νησίδα Θοδωρού . Κοντά στο παραµένει για κάθε ενδεχόµενο η µηχανότρατα ∆ηµήτριος.
Το ‘‘Ντόβερ’’ έχει φορτίο 14 τόννων δερµάτων, απέπλευσε δε από την Βηρυτό µε προορισµό την Μασαλία αφού ανεφοδιάστηκε σε καύσιµα από το Ηράκλειο.
Το πλήρωµα του πλοίου αποτελούσαν δυό Ελληνες, τέσσερις Τούρκοι, ένας Πορτογάλος κι ένας από την Κεϋλάνη, που έφυγαν (εκτός τον τραυµατία) χθες βράδι για τον Πειραιά».
Στην συνέχεια ακολουθούν τα ονόµατα του πληρώµατος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα